Η Tesla θα ετοιμάσει και μοντέλο μικρότερο του Model 3


Η TESLA ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΑ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/1/2020

Στα πλαίσια της τελετής παράδοσης του Gigafactory 3, που βρίσκεται στην Κίνα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Σαγκάης, ο μεγαλομέτοχος της Tesla Elon Musk δεν έδωσε μόνο show χορεύοντας αλλά έκανε και ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του λοιπόν το γιγαντιαίο εργοστάσιο δεν θα περιοριστεί μόνο στην παραγωγή του Model 3. Στην πορεία θα κατασκευάζεται στην Κίνα και το μικρό SUV της μάρκας καθώς και «μελλοντικά μοντέλα».

Το τελευταίο χωρά πολύ συζήτηση, μιας και υπάρχουν αρκετές κατηγορίες στις οποίες η Tesla δεν εκπροσωπείται αν και προτεραιότητα στα πλάνα της μάρκας και του Musk δείχνει να έχει ένα μοντέλο που θα τοποθετείται ακριβώς κάτω από το Model 3.

To οποίο θα μπορούσε να είναι το νέο εισαγωγικό και βέβαια οικονομικά πιο προσιτό. Μάλιστα ο Musk ανάφερε στη ρύμη του λόγου πως «θα είναι εξίσου ριζοσπαστικό από πλευράς εμφάνισης με το Cybertruck, κάτι που μέχρι τώρα δεν υπάρχει στον κόσμο και θα μιλά απευθείας στην καρδιά».

Πάντως αν κρίνει κανείς από το ότι η δυναμικότητα του Gigafactory 3 σε πλήρη ανάπτυξη θα είναι 500.000 αυτοκίνητα ετησίως και τα πλάνα προβλέπουν την κατασκευή 250.000 Model 3 και Υ η Tesla δείχνει να ποντάρει πολύ στο μελλοντικό της μικρό μοντέλο.