H Tesla θα σχεδιάζει αυτοκίνητα και στην Κίνα


Μετά την οικοδόμηση του πιο πρόσφατου Gigafactory η αμερικανική εταιρία φαίνεται πως ενισχύει τις σχέσεις της με τους Κινέζους.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/1/2020

Το Gigafactory στην Κίνα και συγκεκριμένα στην Σαγκάη κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ και σε λιγότερο από ένα χρόνο αφήνοντας έκπληκτο τον Musk. Ο οποίος βλέποντας πόσο γρήγορα δουλεύουν εκεί τα πράγματα, προφανώς και θέλει να φτιάξει ένα κέντρο σχεδιασμού και εξέλιξης για τα επόμενα ηλεκτρικά του αυτοκίνητα.

Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον Musk και την εταιρία του αφού πάντοτε είχε ένα θέμα με τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής και με αρκετές καθυστερήσεις. Μπροστά στην μεγάλη επίθεση που ετοιμάζει η Ευρώπη και έχοντας ως στόχο να αποτελέσει την μεγαλύτερη -μετά την Κίνα- αγορά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Tesla θα πρέπει να επιταχύνει το λανσάρισμα του επόμενου βασικού της μοντέλου, όπως φημολογείται.

«Νομίζω ότι κάτι που θα ήταν εξαιρετικά cool θα ήταν -και έτσι θα το κάνουμε, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε- να δημιουργήσουμε ένα κέντρο σχεδιασμού και μηχανολογίας στην Κίνα για να σχεδιάσουμε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο τόσο για την Κίνα όσο και για την παγκόσμια αγορά», είπε ο Elon Musk. «Νομίζω ότι αυτό θα είναι πολύ συναρπαστικό αφού η Κίνα έχει μερικές από τις καλύτερες τέχνες στον κόσμο και νομίζω ότι είναι κάτι που θα εκτιμηθεί παγκοσμίως. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει, και θα το κάνουμε».