H τετράθυρη Lamborghini Huracan είναι το τέλειο άλλοθι


Αν εκείνο που λείπει από το γκαράζ του σπιτιού σας είναι ένα τετράθυρο sedan τότε η συγκεκριμένη Lamborghini Huracan αξίζει την προσοχή σας.

  • 11/2/2020

Όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται, η ιδέα κατασκευής ενός τετράθυρου sedan από την Lamborghini δεν είναι καινούργια.

Πίσω στο 2008 η ιταλική φίρμα είχε παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι την περίφημη Estoque, η οποία δεν ήταν τίποτα περισσότερο αλλά τίποτα λιγότερα από ένα αυθεντικό supercar με την «προβιά» ενός καλοβαλμένου sedan.

Πολλοί δήλωσαν εντυπωσιασμένη από την κίνηση της Lamborghini, άλλοι πάλι θεώρησαν ότι ένα… sedan δεν είχε θέση στην γκάμα μιας αυτοκινητοβιομηχανίας που ειδικεύεται στην κατασκευή supercars.

Σχεδόν έξι μήνες μετά, η είδηση ότι το πλάνο παραγωγής της Estoque ακυρώνεται έβαλε την καρδιά των οπαδών της Lamborghini στη θέση της, όχι όμως και εκείνων που έβλεπαν πίσω από το παράτολμο εγχείρημα ενός κατασκευαστή που είχε περάσει ήδη στη μεγάλη οικογένεια του VW Group την ευκαιρία να αυξήσει σημαντικά τα μεγέθη της.

Εν έτει 2020 τη «βρώμικη» δουλεία για την Lamborghini την κάνει η Urus, η οποία και διαπρέπει στην κατηγορία των υπερυψηλών επιδόσεων SUV, ωστόσο, η ιδέα παραγωγής ενός τετράθυρου sedan εξακολουθεί να σιγοκαίει στο μυαλό εκείνων που θα ήθελαν να δουν από την μπολονέζικη φίρμα τον ανταγωνιστή της καθόλα επιτυχημένη Porsche Panamera.

H συνέχεια ανήκει στους καναδούς δημιουργούς του Car News Network οι οποίοι δεν δίστασαν να δημιουργήσουν έστω και ψηφιακά την τετράθυρη εκδοχή της Lamborghini Huracan.

To αποτέλεσμα δεν δείχνει και τόσο μακριά από τα σχεδιαστικά και κατασκευαστικά δεδομένα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έστω κι αν η αισθητική ειδικά του πίσω τμήματος θα μπορούσαν να θεωρηθεί ακραία.

Ως γνωστόν βέβαια τα ακραία «προβλήματα» απαιτούν και ακραίες «λύσεις» τις οποίες και εφάρμοσαν εκ του ασφαλούς οι ευφάνταστοι σχεδιαστές του αυτοκινητικού CNN (Car News Network).