Έχουν περάσει 8 χρόνια από όταν η Ford είχε επισήμως ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει μία υβριδική έκδοση της Mustang, επενδύοντας μάλιστα πέρι τα 700 εκ. δολάρια στο εργοστάσιο του Flat Rock στο Μίσιγκαν, όπου το μοντέλο κατασκευάζεται, ώστε να αρχίσει η παραγωγή της από το 2020.
Κάτι τέτοια φυσικά δεν έγινε, όμως πηγές του αμερικανικού site Ford Authority αναφέρουν ότι η εταιρεία έχει αρχίσει να δουλεύει πάνω στην πρώτη υβριδική Mustang, με την κωδική ονομασία S650E.
Δεν είναι γνωστό πώς θα λειτουργεί το υβριδικό σύστημα ή αν πρόκειται για full ή plug-in hybrid, όπως επίσης δεν είναι και απολύτως βέβαιο ότι το project θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας λόγω της απόφασης της κυβέρνησης Trump να χαλαρώσει σημαντικά τους κανονισμούς γύρω από τις εκπομπές αερίων και την οικονομία καυσίμου των νέων οχημάτων.
Παρόλα αυτά, πρωτότυπα του project S650E έχουν ήδη κατασκευαστεί και κάνουν δοκιμές σε δημόσιους δρόμους, ενώ μία υβριδική Mustang θα ταίριαζε στο πλάνο που έχει η Ford να εντάξει το στοιχείο του ηλεκτρισμού σε όλα τα θερμικά μοντέλα της ως το 2030.
Επιπλέον, η Ford Racing (όπως ονομάζεται πλέον) θα συμμετάσχει και στη Formula 1 ως στρατηγικός εταίρος της Red Bull από το 2026, εκεί όπου η υβριδική τεχνολογία είναι στο επίκεντρο, με τους Αμερικανούς να έχουν αναλάβει την εξέλιξη του ηλεκτροκινητήρα και της μπαταρίας.
Όλα αυτά την ώρα που ο CEO της μάρκας, Jim Farley, θέλησε να βάλει φρένο στα σενάρια για μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Mustang σε μορφή pony car, καθώς ήδη υπάρχει η Mach-E, η οποία μάλιστα ξεπέρασε σε πωλήσεις την θερμική στις ΗΠΑ από τις αρχές του έτους.
Πηγή: Ford Authority
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ασταμάτηση η Ford Mustang GTD! Έκανε νέο ρεκόρ γύρου στο Nurburgring (video)
Ford: Ετοιμάζεται ο «διάδοχος» του Focus - Η σημαντική αλλαγή που θα έχει
Ford: Τέλος εποχής για το εμβληματικό «Γυάλινο Σπίτι» - Μετακομίζει σε νέα γραφεία