Η τιμή του Mazda 3 Turbo στην αμερικανική αγορά


Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30.000 δολαρίων ξεκινούν οι τιμές του Mazda 3 Turbo στην αμερικανική αγορά, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι θα αποτελέσει έναν δύσκολο αντίπαλο στην κατηγορία των hot hatches.

  • 5/8/2020

Διαθέσιμη είναι πλέον η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του Mazda 3 στην αμερικανική αγορά, αποτελώντας και επισήμως έναν από τους διεκδικητές της κορυφής στην κατηγορία των καυτών μικρομεσαίων hatchbacks.

To Mazda 3 Turbo το οποίο εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων προσφέρεται έναντι 29.900 δολαρίων, τιμή που το τοποθετεί σε μια πλεονεκτική θέση έναντι του ανταγωνισμού, καθώς πέρα από τους 253 ίππους και τα 433 Nm ροπής, το ιαπωνικό hatchback εφοδιάζεται και με τετρακίνηση.

Το σύστημα μετάδοσης συμπληρώνει ένα αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, χωρίς να προσφέρεται μάλιστα η δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου κιβωτίου.

Αντιθέτως, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις και σε δύο τύπους αμαξώματος (sedan και hatchback), ενώ προσφέρονται και πρόσθετα στοιχεία εξοπλισμού, όπως οι ζάντες αλουμινίου της BBS και το αεροδυναμικό κιτ αναβάθμισης.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν η ιαπωνική φίρμα θα διαθέσει την υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του Mazda 3 στην ευρωπαϊκή αγορά κι αν το κάνει πια θα είναι η διαμόρφωση του αυτοκινήτου.