H Toyota απελευθερώνει τις υβριδικές πατέντες της


Η ιαπωνική εταιρία προσφέρει για δημόσια χρήση περίπου 24.000 πατέντες της που χρησιμοποιήθηκαν για το Prius.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/4/2019

Η Toyota θα προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στις πατέντες της έως το 2030 έχοντας ως στόχο να βοηθήσει και άλλες εταιρίες στην βελτίωση τόσο της υβριδικής τεχνολογίας όσο και της υβριδικής. Οι Ιάπωνες πιστεύουν στην ηλεκτροκίνηση αλλά πολύ περισσότερο στην υβριδική τεχνολογία που δεν εξαρτάται από υποδομές φόρτισης μήτε περιορίζεται από την αυτονομία των μπαταριών.

«Θέλουμε να δούμε πέρα από την παραγωγή ολοκληρωμένων οχημάτων», δήλωσε στο Automotive News ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Shigeki Terashi. «Θέλουμε να συμβάλουμε στην διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προσφέροντας όχι μόνο την τεχνολογία μας αλλά τα υπάρχοντα εξαρτήματα και τα συστήματα μας σε άλλους κατασκευαστές οχημάτων».

Το Toyota Prius που παρουσιάστηκε το 1997 ήταν το πρώτο υβριδικό μοντέλο ευρείας παραγωγής. Από τότε οι πωλήσεις υβριδικών της εταιρίας έχουν ξεπεράσει παγκοσμίως τα 13 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Σήμερα περίπου 8 στα 10 αυτοκίνητα που πουλά στην Ευρώπη η Toyota είναι υβριδικά εγκαταλείποντας το ντίζελ. Στην Ευρώπη τα υβριδικά κατέχουν μόλις το 3% της συνολικής αγοράς.