Η Τoyota ετοιμάζει την επόμενη γενιά του GT86


H Supra δεν θα μείνει μόνη της στην σπορ γκάμα της εταιρίας, καθώς αποφασίστηκε να προχωρήσει το σχέδιο για ένα μοντέλο πιο φθηνό, συνέχεια του GT86

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/3/2019

Μετά την Supra και την συνεργασία της με την BMW, η Toyota δίνει το πράσινο φως για να προχωρήσει και η παραγωγή ενός ακόμα σπορ μοντέλου. Θα πρόκειται για το εισαγωγικό μοντέλο στην σπορ γκάμα της εταιρίας, και θα είναι ουσιαστικά η συνέχεια του GT-86.

To συγκεκριμένο μοντέλο είχε παρουσιαστεί το 2011 και είχε εξελιχθεί σε συνεργασία με την Subaru. Το ίδιο θα γίνει σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και στη νέα γενιά του, καθώς η Toyota επιζητεί τέτοιου είδους συνεργασίες ώστε να μοιραστεί το κόστος σε μοντέλα που είναι ακριβά σε εξέλιξη και δεν έχουν μεγάλες πωλήσεις.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία και από τις δύο εταιρίες που να δείχνουν προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί το νέο μοντέλο. Το σίγουρο είναι ότι θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο αρκετά πιο προσιτό από την Supra και θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια της Toyota να βγάλει προς τα έξω την εικόνα ενός λιγότερο συντηρητικού κατασκευαστή σε συνδυασμό με τα μοντέλα της σειράς GR.