Η Toyota GR Supra Super GT θα είναι στο Τόκιο


Αν και οι Ιάπωνες το έχουν παρακάνει με τα teaser η αναμονή προφανώς αξίζει τον κόπο και λέγεται Supra!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/12/2018

Στο περασμένο σαλόνι της Γενεύης η Toyota είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο GR Supra Racing και στην έκθεση του Τόκιο που θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει το GR Supra Super GT Concept. Μία ακόμη δηλαδή παραλλαγή του αγωνιστικού με προδιαγραφές επιπέδου FIA και υπό την επιμέλεια της Gazoo Racing. Το GT-spec Supra θα λάμψει στην ιαπωνική έκθεση δίπλα στα TS050 Hybrid, Yaris WRC και το Nurbrurgring προδιαγραφών Lexus LC.

Περίπου την ίδια εβδομάδα και μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα πέρα από τον Ειρηνικό η Toyota θα πραγματοποιήσει επιτέλους την παγκόσμια πρεμιέρα της έκδοσης παραγωγής της Supra. Συγκεκριμένα η Toyota Supra θα παρουσιαστεί στις 14 Ιανουαρίου στο κοινό της αμερικανικής έκθεσης με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται περίπου στα μέσα του 2019. Η νέα Supra θα κατασκευάζεται από την Magna Steyr στην Αυστρία και δίπλα στη νέα BMW Z4.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα η νέα Supra θα έχει κάτω από το καπό της έναν τρίλιτρο εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα με twin-scroll υπερτροφοδότηση που θα αποδίδει περίπου 350 άλογα και θα δίνει ένα 0-100 σε λιγότερο από 5 sec. Η κατανομή του βάρους θα είναι ιδανική 50/50, όπως και στην BMW Z4. Ωστόσο, το στήσιμο και η ρύθμιση των δύο αυτοκινήτων θα είναι εντελώς διαφορετική.