H Τoyota GR Supra χάνει την οροφή της (video)


Μια έκδοση targa του μεγάλου σπορ μοντέλου της Toyota ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστική, ειδικά από τη στιγμή που τα φουλ κάμπριο είναι είδος προς εξαφάνιση

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TOYOTA
  • 11/12/2020

Η GR Supra είναι το μοντέλο της Toyota που έχει προβληθεί, μαζί με το GR Yaris, περισσότερο από όλα τα άλλα τον τελευταίο καιρό. Και αυτό γιατί είναι δημοφιλής και σε λογής λογής βελτιωτές, οι οποίοι είτε ασχολούνται με το αμάξωμά της και τα αεροδυναμικά του πακέτα είτε με τον κορυφαίο κινητήρα της. Τον εξακύλινδρο σε σειρά των 3.000 κυβικών.

H GR Supra δεν θα μπορούσε να λείπει από τη SEMA360, όπου έδωσε το παρόν σε διάφορες μορφές αλλά και ως Sport Top. Τι σημαίνει το Sport Top; Όπως μπορούμε να δείτε από τα teaser videos που ακολουθούν την αφαίρεση της μεταλλικής της οροφής. Μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρώθηκε σε ελάχιστα μόλις λεπτά της ώρας, αλλά για να γίνει αυτό πραγματικό είχε προηγηθεί μια μεγάλη σε διάρκεια και δύσκολη προετοιμασία.

Η οροφή της GRSupra Soft Top δεν θα μείνει φυσικά ανοιχτή. Το κομμάτι που λείπει θα αντικατασταθεί από μια οροφή τύπου targa που θα αποτελείται από δύο τμήματα. Που όταν ο οδηγός θέλει θα μπορεί να τα αφαιρέσει και να τα τοποθετήσει στο πορτμπαγκάζ. Για να μην επηρεασθεί αρνητικά η ακαμψία του σπορ κουπέ από την αφαίρεση του τμήματος της μεταλλικής οροφής έχουν γίνει κάποιες ενισχύσεις στο πλαίσιο.

Επίσης στο δεύτερο βίντεο μπορεί κανείς να δει και ένα μεταλλικό διαχύτη καθώς και μια κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση, ενώ η πιθανότητα να έχει η one off Toyota GR Supra Soft Top και πιο ισχυρό κινητήρα είναι αρκετά μεγάλη.

Episode 1

Episode 2