H Toyota καλωσορίζει και προειδοποιεί την Apple


Με θετικό μάτι βλέπει ο Akio Toyoda την απόφαση της Apple να κατασκευάσει το δικό της αυτοκινήτου, προειδοποιώντας παρ’ όλα αυτά ότι δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση.

  • 11/3/2021

Η Apple είναι γνωστή για την επιτυχία της τόσο στον τεχνολογικό, όσο και στον επιχειρηματικό τομέα. Έχει δημιουργήσει έτσι γερά θεμέλια για να επεκταθεί και στον τομέα της αυτοκίνησης.

Το μεγάλο αυτό βήμα θα γίνει με το Apple Car το οποίο αναμένεται να φτάσει στην αγορά από το 2024 έως το 2025.

Οι φήμες για την ανάπτυξη και την κατασκευή του Apple Car έχουν αποσπάσει μικτές αντιδράσεις από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως η BMW και η Volkswagen.

Πιο συγκεκριμένα ανέφεραν ότι η επένδυση από μια εταιρία τεχνολογίας στην αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι αποδεκτή, ενώ δεν θα επηρεάσει τον ανταγωνισμό που υπάρχει ήδη στην αγορά.

Τώρα έφτασε και η σειρά της Toyota να εκφράσει την άποψη της πάνω σε αυτό το θέμα, με τον πρόεδρο της Akio Toyoda να αναφέρει πως η Apple θα πρέπει να επενδύσει σε αυτόν τον τομέα μακροπρόθεσμα αν θέλει να έχει επιτυχία.

«Ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα αυτοκίνητο αν έχει τις τεχνολογικές ικανότητες, αλλά αφού το κατασκευάσει, ελπίζω να ξέρει ότι θα πρέπει να είναι έτοιμος να απαντήσει σε ερωτήματα των καταναλωτών και να ανταποκριθεί σε διάφορες αλλαγές». ανέφερε μεταξύ άλλων ο Akio Toyoda από το βήμα του συνεταιρισμού κατασκευαστών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κατασκευή αυτοκινήτων δεν είναι τόσο εύκολη όσο η κατασκευή κινητών τηλεφώνων, ακόμα και για μια εταιρία σαν την Apple.

«Το να εισέρχονται εταιρίες τεχνολογίας στον τομέα της αυτοκίνησης σημαίνει πως υπάρχει μέλλον για τον τομέα αυτό και ότι μεγαλώνει το εύρος των επιλογών για τους καταναλωτές», πρόσθεσε ο Toyoda.

«Αποδεχόμαστε τις νέες προσθήκες στη βιομηχανία του αυτοκινήτου, αλλά πιστεύω πως δεν θα ήταν δίκαιο για τους ‘νεόφερτους’ να πουν πως δεν απαιτείται μια περίοδος προσαρμογής των 40 χρόνων μόνο και μόνο επειδή εισέρχεται σε αυτόν τον τομέα στην σύγχρονη εποχή.»

Αν και η Apple δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως σε σχέση με  το ενδεχόμενο να επεκταθεί στην αγορά του αυτοκινήτου, οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η επένδυση αυτή θα είναι πολύ κερδοφόρα για την εταιρία.