Η Toyota παρουσίασε τις ηλεκτρικές εκδόσεις του C-HR


ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ Η TOYOTA ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΠΛΗΡΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΟΧΕΣ ΤΟΥ C-HR.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/4/2019

Τα ηλεκτρικά Toyota C-HR θα ξεκινήσουν να πωλούνται στην αγορά της Κίνας από το 2020. Στα πλάνα της Toyota για την Κίνα περιλαμβάνεται η παραγωγή και η διάθεση 10 ηλεκτροϋβριδικών μέσα στην επόμενη πενταετία και όπως προβλέπει το κινεζικό κράτος για την ποσόστωση της γκάμας κάθε εταιρίας σε «πράσινες» εκδόσεις.

Το ηλεκτρικό C-HR (όπως και το πανομοιότυπο Izoa) είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας για την Κίνα που βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA, όπως και η νέα Corolla. Τις εν λόγω ηλεκτρικές εκδοχές θα κατασκευάζει η τοπική GAC-Toyota με την FAW-Toyota.

Εξωτερικά τα ηλεκτρικά Toyota έχουν νέα μάσκα και μικρότερους τροχούς για βελτίωση της αυτονομίας. Στο εσωτερικό διακρίνεται ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων και ένας νέος επιλογέας κίνησης σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου.

H ιαπωνική εταιρία δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τις μπαταρίες τοποθετημένες στο δάπεδο. Ο ηλεκτροκινητήρας φαίνεται να βρίσκεται στον μπροστινό άξονα.