H Toyota παρουσιάζει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα


Αν σας ξενίζει η σχεδίασή του είναι επειδή αυτό το ηλεκτρικό αυτοκινητάκι θα χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/7/2019

Του χρόνου θα ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι Παραολυμπιακοί που θα στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Λογικό είναι οι εκεί επιχειρηματικοί φορείς να συμμετέχουν ενεργά συνδράμοντας στην διεξαγωγή της κορυφαίας διοργάνωσης και αποζητώντας την μεγαλύτερη προβολή.

Φυσικά σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός δυναμική θα είναι η παρουσία της Toyota ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο. Μέσα σε αυτή την παρουσία περιλαμβάνεται και το AMP (Accessible People Mover), ένα πρωτότυπο shuttle bus που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει αθλητές, προσωπικό και επισκέπτες.

Όπως μπορείτε να δείτε η σχεδίασή του είναι «ανοιχτή» και διαθέτει δύο πάγκους με δυνατότητα ανάκλισης για να δημιουργείται περισσότερος χώρος όταν για παράδειγμα από την πτυσσόμενη ράμπα ανέβει ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Οι καλυμμένοι τροχοί προσδίδουν μια φουτουριστική εμφάνιση στο AMP που σε μήκος φτάνει τα 3,9 m. Η μπαταρία εξασφαλίζει μια αυτονομία στα 100 km με μέγιστη ταχύτητα τα 19 km/h. Επίσης, η Toyota έχει ήδη διαθέσει οκτώ μοντέλα Mirai FCV στη ολυμπιακή επιτροπή.