Η Toyota teasάρει ένα «μυστηριώδες» υβριδικό - Στις 16/11 η αποκάλυψη (photos)


Η Toyota, μέσω των social media, κάνει tease ένα νέο υβριδικό μοντέλο το οποίο θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 16 Νοεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 9/11/2022

Μετά την κυκλοφορία του bZ4x, αλλά και του bZ3, η Toyota εξαπλώνεται ακόμα περισσότερο στον τομέα του ηλεκτρισμού. Αυτή τη φορά, κάνει tease το νέο της υβριδικό μοντέλο, ένα... μυστηριώδες όχημα που μοιάζει με sedan.

Αυτή τη φορά, το νέο μοντέλο της Toyota δε θα ανήκει στη σειρά Beyond Zero, καθώς δεν πρόκειται για EV αλλά για υβριδικό.Έτσι παραμένει πιστή στο πλάνο εξηλεκτρισμού και ταυτόχρονα, στην «πράσινη» πλευρά της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Την παρούσα φάση δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία όμως όλα θα αποκαλυφθούν σε ακριβώς μία εβδομάδα από σήμερα, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει την ημερομηνία παρουσίασης με ανάρτηση στο Twitter

Εκτός αυτού, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πεδίο στην ιστοσελίδα της, toyota.jp, που όμως δε μεταφέρει καμία πληροφορία, εκτός από την ημερομηνία του ντεμπούτου.

Η φωτογραφία teaser που δημοσίευσε φέρει την επιγραφή 'Hybrid Reborn', κάνοντας ξεκάθαρο ότι το μυστηριώδες όχημα δεν είναι EV, αλλά υβριδικό. Η ύπαρξη της λέξης 'Reborn' ίσως υποδηλώνει την «αναγέννηση» ενός ήδη υπάρχοντος μοντέλου.

Το Toyota Prius θα μπορούσε να είναι ένα από τα υποψήφια μοντέλα για ανανέωση, καθώς η τρέχουσα, 4η γενιά, κυκλοφόρησε το μακρινό 2015. Και από τη στιγμή που το σχήμα "δείχνει" ένα sedan ή liftback αμάξωμα, τότε οι πιθανότητες για ένα νέο Prius αυξάνονται. 

«Το Prius πρέπει να διατηρήσει έναν ρόλο και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι πάντα βασικό στην γκάμα μας με αυτού του είδους την τεχνολογία, οπότε – παρόλο που δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά – δε θέλουμε να καταργήσουμε το έμβλημά μας» είχε δηλώσει το 2021 σε συνέντευξή του στο Autocar ο Andrea Carlucci, αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού και marketing της Toyota Europe.

Φήμες ήθελαν τη ζωή του Prius να ανανεώνεται τον Δεκέμβριο του 2022, που φυσικά είναι πολύ κοντά στην αποκάλυψη του οχήματος-μυστηρίου που έκανε tease η εταιρεία.