H Toyota θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία της Amazon για cloud services


Αποφασισμένη να δώσει έμφαση στις ψηφιακές υπηρεσίες, η Toyota ζητά βοήθεια από τους ειδικούς. Πιο συγκεκριμένα, θα συνεργαστεί με την Amazon για τη δημιουργία μίας νέας, cloud based, πλατφόρμας.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 18/8/2020

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Amazon δεν αποτελεί απλά το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στον κόσμο. Πολύ περισσότερο, διαθέτει μία στρατιά προγραμματιστών και εξελίσσει cloud υπηρεσίες που κουμπώνουν στα δίκτυα 5G και σε άλλες εφαρμογές, σε βαθμό που θεωρείται από τους πρωτοπόρους, σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επιλογή, λοιπόν, της Toyota, να συνεργαστεί με αυτή για την εξέλιξη μίας Mobility Services Platform αποτελεί αναμφίβολα μία έξυπνη κίνηση.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί επέκταση της υπάρχουσας συνεργασίας της Amazon Web Services με την Toyota και σηματοδοτεί ταυτόχρονα την εξάπλωση του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου στον τομέα των μεταφορών. Η πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί θα μπορεί να επεξεργάζεται και να αναλύει δεδομένα από στόλους αυτοκινήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, τα οποία θα χρησιμοποιούνται κατόπιν για την ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Από συστήματα οδήγησης και car sharing, μέχρι ειδικές υπηρεσίες ασφάλειας και οδήγησης, με βάση τη συμπεριφορά του οδηγού.

Αυτό αναμένεται αν όχι να δώσει στην Toyota μία ηλεκτρονική υπεροχή, τουλάχιστον να της εξασφαλίσει μία καλή θέση στην επανάσταση των ηλεκτρονικών, που έχει ήδη αρχίσει. Μέσα στα επόμενα χρόνια ολοένα και περισσότερα οχήματα θα εμπλουτίζονται με over the air αναβαθμίσεις και νέες λειτουργίες, ενώ τα κέρδη των εταιριών από αυτές τις υπηρεσίες αναμένεται να αυξηθούν εκθετικά, προσθέτοντας αρκετά δις ευρώ στα ταμεία τους.

Αναφορικά με την Amazon Web Services, τον προηγούμενο μήνα σύναψε συμβόλαιο και με τη Volkswagen για την ανάπτυξη cloud based λογισμικού, ενώ έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της και σε άλλες εταιρίες, όπως η Nvidia, η Uber και η Avis.