Η Toyota θέλει να χτίσει ολόκληρη πόλη (video)


ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ Η TOYOTA ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗ!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/1/2020

Σε αυτή την πόλη που θα αποτελέσει το πρότυπο του μέλλοντος οι ειδικοί θα μελετούν και θα εξελίσσουν σε πραγματικές συνθήκες τις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης, των αυτόνομων αυτοκινήτων και της ρομποτικής. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Las Vegas, εκεί όπου οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν την τολμηρή ιδέα τους.

Η Toyota έχει δώσει μέχρι και ονομασία στην πόλη, την Woven City την οποία σχεδίασε ο Δανός αρχιτέκτονας Bjarke και παρουσίασε στην αμερικανική μεγαλούπολη ο πρόεδρος της Toyota, o Akio Toyoda. Η πηγή ενέργειας της πόλης που θα βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Fuji θα βασίζεται στο υδρογόνο.

Το Woven City θα έχει το μέγεθος του αντίστοιχου κέντρου που διατηρεί η Apple στο Cupertino της Καλιφόρνια και το κόστος δεν έχει ανακοινωθεί αλλά θα ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

H Toyota εκτιμά πως σε αυτή την πόλη θα ζουν περίπου 2.000 άνθρωποι, όπως υπάλληλοι με τις οικογένειές τους, ζευγάρια συνταξιούχων, επιστήμονες, εταίροι ης βιομηχανίας κ.α. Τα πρώτα έργα για το Woven City θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021.