H Τσεχία… αναζητά το δικό της supercar!


Αν βρεθεί ο κατάλληλος χρηματοδότης το Mosquito θα παραχθεί σε 18 μονάδες με την κάθε μια να κοστολογείται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/3/2019

Η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία είναι παγκοσμίως γνωστή για τα value for money μοντέλα της με τα σήματα της Skoda. Ωστόσο, την εικόνα αυτή έχει στόχο να αλλάξει η Performance Solutions, μια μικρή εταιρία από την Τσεχία που πρόσφατα έδωσε τα πρώτα στοιχεία για το Mosquito. Ένα αυτοκίνητο με αυθεντική supercar σχεδίαση που σχεδίασε ο Tomas Sabacek έχοντας ως πηγή έμπνευσης το βρετανικό μαχητικό De Havilland DH.98 Mosquito του Β’ Π.Π.

Όπως αρμόζει σε ένα μοντέλο του είδους το αμάξωμα θα αποτελείται από ανθρακονήματα ώστε να επιτευχθεί το ελάχιστο δυνατό βάρος (κάτω από τον ένα τόνο). Σαν το μαχητικό αεροσκάφος που ήταν γνωστό για την ευελιξία του χάρη στην ελαφριά κατασκευή του με την Performance Solutions να κάνει λόγο για παρόμοια σβελτάδα (εννοείται… στο έδαφος!) χάρη σε μία ενεργητική ανάρτηση ονόματι Active Ride Control.

Μάλιστα θα υπάρχει και ενεργητικό αεροδυναμικό πακέτο (το Active Ride Control) που θα παραπέμπει στο ALA της Lamborghini. Από εκεί και πέρα πηγή ισχύος θα είναι ένας ατμοσφαιρικός V8 αγνώστου ταυτότητας που θα αποδίδει 600 PS και 650 Nm.

Η κίνηση θα περνά στους πίσω τροχούς με τα 0-100 km/h να πέφτουν κάτω από τα 3 sec και την τελική πάνω από τα 320 km/h. Για να δούμε αν το Mosquito θα καταφέρει να βγει στους δρόμους σε δύο χρόνια όπως υπολογίζει η τσέχικη εταιρία.