Η TVR ανακαινίζει το εργοστάσιό της. Ίσως κάποια στιγμή να φτιάξει και αυτοκίνητα.


Ο προ-παραγγελίες του Griffith έχουν φτάσει τις 500 και τώρα η TVR ανακαινίζει το εργοστάσιό της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: TVR
  • 28/12/2020

H TVR είναι μια από τις παραδοσιακές βρετανικής εταιρείας κατασκευής σπορ μοντέλων, που μπορεί ποτέ να μην τα κατάφεραν να κάνουν διεθνή… καριέρα αλλά που στο Νησί έχουν το δικό τους φανατικό κοινό.

Παρά το φανατικό της κοινό η TVR δεν γλίτωσε ούτε τα οικονομικά προβλήματα που την είχαν οδηγήσει σχεδόν στην εξαφάνιση αλλά ούτε και τις πολλές αλλαγές ιδιοκτητών. Και μέσα σε όλα αυτά προσπαθούσε να παρουσιάσει νέα μοντέλα. Τελευταίο το Griffith, με το οποίο η βρετανική εταιρεία θέλει να κάνει μια νέα αρχή.

Η πρώτη του παρουσία είχε γίνει στο Goodwood Festival of Speed το 2017, με έναν V8 5,0 lt της Ford, ο οποίος απέδιδε περί τα 500 PS. Από τότε η TVR δεν έχει καταφέρει να το κατασκευάσει, ενώ ταυτόχρονα έχουν έρθει και τα πάνω κάτω με την όλο και μεγαλύτερη σημασία που αποκτά ο εξηλεκτρισμός και η ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με την TVR υπάρχουν 500 προ-παραγγελίες του Griffith, ενώ τώρα η μάρκα προχωρά, έπειτα από συνεννόηση με την αρμόδια κυβέρνηση της Ουαλίας στην ανακαίνιση του εργοστασίου της, όπου θα κατασκευάζεται. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο, ενώ οι εργαζόμενοι θα αυξηθούν από τους περίπου 80 τώρα σε 200 όταν η παραγωγή θα τρέχει κανονικά.

Η ανακαίνιση του εργοστασίου είναι μέρος ενός προγράμματος 18 μηνών που είχε εκπονηθεί από το νέο επικεφαλής της εταιρείας το καλοκαίρι που μας πέρασε, ενώ η ετήσια παραγωγή του Griffith αναμένεται να είναι 2.000 μονάδες.