H Ultimate Sophisto είναι το κύκνειο άσμα της BMW i8


Η τελευταία, συλλεκτική έκδοση της πρωτοποριακής i8, θα κατασκευαστεί συνολικά 200 φορές, 100 ως coupe και 100 ως roadster.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/9/2019

Στην έκθεση της Φρανκφούρτης η BMW παρουσίασε, μεταξύ άλλων μια έκδοση της i8, το πιο δημοφιλούς υβριδικού σπορ μοντέλου στον κόσμο όπως λέει η ίδια, με την επωνυμία Ultimate Sophisto. Φυσικά η ονομασία της, το Ultimate τουλάχιστον, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι μιας και πρόκειται για την τελευταία εκδοχή του φουτουριστικού σπορ μοντέλου, η παραγωγή του οποίου θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Απρίλιο. Ακριβώς έξι χρόνια από την επίσημη πρεμιέρα του.

To i8 Ulitmate Sophisto θα κατασκευαστεί συνολικά σε 200 μονάδες, εξίσου κατανεμημένες ανάμεσα στο coupe  και το roadster, ενώ όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις θα έχουν και ειδικό χρώμα αμαξώματος. Το Sophisto Grey Brilliant Effect, από το οποίο προήλθε τελική και η ονομασία της ειδικής αυτής έκδοσης.

Ταυτόχρονα θα υπάρχουν και λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού, που σε συνδυασμό με το μαύρο θα υπάρχει και στις ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών. Οι πιο παρατηρητικοί θα εντοπίσουν τόσο τα διάφανα καλύμματα των πίσω φώτων όσο και τις δαγκάνες των δισκοφρένων σε γυαλιστερό μαύρο με σιέλ λεπτομέρειες και το λογότυπο i8.

Ιδιαίτερα στοιχεία υπάρχουν και στο εσωτερικό, μαζί με τις απαραίτητες επιγραφές στα μαρσπιέ και το ταμπελάκι με την αρίθμηση από το 1 ως το 200, ένα ηχοσύστημα της Harman Kardon και τους διακόπτες από κεραμικά υλικά.