H Urus απογείωσε τις πωλήσεις της Lamborghini


Σε ότι αφορά την εμπορική της πορεία η Lamborghini έκανε κίνηση ματ παρουσιάζοντας το SUV της, την Urus.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/7/2019

Όταν η Lamborghini παρουσίασε την Urus, επιστρέφοντας στη συγκεκριμένη κατηγορία μετά από πολλά χρόνια και με άλλη φυσικά προσέγγιση σε σχέση με την LM002, οι γνώμες ήταν διχασμένες σχετικά με το πόσο σπορ μπορεί να είναι και κατά πόσο ταιριάζει στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας. Για το μόνο που δεν υπήρχε αμφιβολία ήταν το πόσο θα τόνωνε τις πωλήσεις της Lamborghini.

Μετά την παρέλευση του πρώτου εξαμήνου του 2019 κατά το οποίο η Urus ήταν πλήρως διαθέσιμη οι συγκρίσεις είναι εφικτές. Πέρυσι λοιπόν και στο ίδιο χρονικό διάστημα η Lamborghini είχε πουλήσει συνολικά 2.327 Aventador και Huracan σε όλον τον κόσμο. Φέτος σχεδόν διπλασίασε τις πωλήσεις της φτάνοντας τις 4.553 μονάδες.

Αν μάλιστα προχωρήσει κανείς στην περαιτέρω ανάλυση του τελευταίου αριθμού θα διαπιστώσει πως οι πωλήσεις των δύο μοντέλων που υπήρχαν και πέρυσι, της Aventador και της Huracan δηλαδή μειώθηκαν κατά 467 μονάδες στις μόλις 1.860. Αυτό σημαίνει πως τους έξι πρώτους μήνες της χρονιάς που διανύουμε πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο 2.693 Urus.

Φυσικά το νούμερο αυτό δικαιώνει απόλυτα τους ανθρώπους της ιταλικής εταιρείας για την επιλογή τους, καθώς με το SUV μπόρεσαν να διευρύνουν την πελατειακή τους βάση και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Οπότε μην παραξενευτείτε αν δούμε και δεύτερο SUV με τα σήματα της Lamborghini.