H Varta εξελίσσει μπαταρίες που θα φορτίζουν σε έξι λεπτά


Σε μόλις έξι λεπτά θα φορτίζουν οι νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου που εξελίσσει η Varta και πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής έως το 2024.

  • 22/3/2021

Την επανάσταση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία φιλοδοξεί να φέρει η Varta, εξελίσσοντας μια νέα γενιά μπαταριών ιόντων λιθίου, η φόρτιση των οποίων δεν θα διαρκεί περισσότερο από έξι λεπτά.

Σύμφωνα με το λακωνικό Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, οι νέες μπαταρίες ιόντων-λιθίου θα περάσουν στη γραμμή παραγωγής έως το 2024, καθώς οι πρώτες δοκιμές έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των ανθρώπων της γερμανικής εταιρείας.

Για την ώρα δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες σε σχέση με τη σύνθεση ή τον ακριβή τύπο των μπαταριών, καθώς η Varta δεν θα ήθελε προφανώς να γίνει γνωστή η φόρμουλα που χρησιμοποιεί και επιτρέπει την… αστραπιαία φόρτιση.

Κρίνοντας από τους μικρούς χρόνους φόρτισης, δεν αποκλείεται η Varta να έχει καταφύγει στη λύση τoυ Lithium Titanate το οποίο αντικαθιστά στη σύνθεση της μπαταρίας τον άνθρακα.

Το μειονέκτημα των συγκεκριμένων μπαταριών είναι η μειωμένη ενεργειακή πυκνότητα, η οποία περιορίζεται ακόμα και κάτω από τα 100 Wh/kg.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Varta ο νέος τύπος των μπαταριών θα αλλάξει τις ισορροπίες όχι μόνο στις αμιγώς ηλεκτροκίνητες προτάσεις αλλά και σε εκείνες που χρησιμοποιούν υβριδικά σύνολα.