H Volkswagen αποκαλύπτει το νέο Passat


Η αμερικανική αγορά ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη νέα γενιά του Volkswagen Passat, η οποία μάς αποκαλύπτει τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές που θα ακολουθήσει στο προσεχές μέλλον και η ευρωπαϊκή εκδοχή του αυτοκινήτου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/12/2018

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα πρώτα σκίτσα τα οποία αποκαλύπτουν τις σχεδιαστικές προδιαγραφές της επόμενης γενιάς του Volkswagen Passat που πολύ σύντομα πρόκειται να υποδεχθεί η αμερικάνικη αγορά.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το αμερικανικών προδιαγραφών Passat θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, παρά το γεγονός ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα του απερχόμενου μοντέλου.

H επιλογή της Volkswagen να διατηρήσει το υφιστάμενο δάπεδο για την αμερικανική εκδοχή του Passat και να μην χρησιμοποιήσει το “πάτωμα” που έχει γίνει γνωστό με την κωδική ονομασία MQB στηρίζεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων συρρικνώνεται και μια τέτοιου είδους επένδυση δεν θα απέδιδε τα αναμενόμενα.

Παρόλα αυτά, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απουσία των V6 κινητήρων από τη γκάμα του αυτοκινήτου, τη θέση των οποίων θα διεκδικήσουν αποδοτικότερα-υπερτροφοδοτούμενα σύνολα βενζίνης.

Με δεδομένο βέβαια το... χάσμα γενεών που χωρίζει το αμερικανικό Passat από το ευρωπαϊκό, το μόνο που αξίζει να κρατήσει κανείς από τη γερμανική πρόταση που το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία της στην αγορά των ΗΠΑ είναι ο σχεδιασμός της.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η Volkswagen θα επιχειρήσει να ενσωματώσει στο νέο Passat αρκετά από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του Arteon, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στην ευρωπαϊκή εκδοχή του αυτοκινήτου με αφορμή την αισθητική και εξοπλιστική αναβάθμισή του.