Η Volkswagen καθυστερεί το λανσάρισμα του ID.5 λόγω έλλειψης καλωδίων


Το λανσάρισμά του ID.5 στην ευρωπαϊκή αγορά θα πάει πίσω ένα μήνα λόγω διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού για τις καλωδιώσεις των νέων της μοντέλων.

  • 27/3/2022

Η Volkswagen θα καθυστερήσει κατά ένα μήνα την εμπορική πορεία του επερχόμενου ηλεκτρικού της crossover, του νέου ID.5 και η κυκλοφορία του πλέον θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, από τις αρχές Απριλίου που ήταν η αρχική ημερομηνία.

Η γερμανική εταιρεία φαίνεται πως έχει μεγάλο πρόβλημα με την προμήθεια καλωδιώσεων και την εφοδιαστική αλυσίδα που έχει διακοπεί λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της VW σε διεθνή μέσα, η εταιρεία απλά δεν έχει αρκετές καλωδιώσεις για να κατασκευάσει τα μοντέλα επίδειξης που πρέπει να στείλει στους αντιπροσώπους. Τώρα δηλώνει ωστόσο, ότι μπορεί να φτιάξει αρκετά εκθεσιακά μοντέλα για το δίκτυο αντιπροσώπων της έως τις 6 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματίσει το νέο λανσάρισμα.

Το ID.5 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Zwickau της Γερμανίας, το οποίο αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγή λόγω συμφόρησης στην αλυσίδα εφοδιασμού. Η αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ιδιαίτερα ευάλωτη σε ελλείψεις καλωδίων, πολλές από τις οποίες κατασκευάζονται στην Ουκρανία.

Αν και ορισμένα εργοστάσια στη χώρα εξακολουθούν να λειτουργούν, η ρωσική εισβολή οδήγησε σε μειωμένη παραγωγή καλωδίων και άλλων εξαρτημάτων. Αυτό οδήγησε αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Porsche και η Audi να σταματήσουν την παραγωγή σε ορισμένα εργοστάσια. Η παραγωγή στο Zwickau αναμένεται να ξαναρχίσει την επόμενη εβδομάδα.