Η Volkswagen παρουσιάζει ένα power bank για ηλεκτρικά


H γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ένα πρωτότυπο σύστημα ταχείας φόρτισης με ευέλικτη εγκατάσταση που θα μπορούσε να μπει ακόμη και στο σπίτι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/12/2018

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον και στο θέμα της φόρτισης η VW παρουσιάζει ένα «φορητό» φορτιστή που θα μπορούσε να στηθεί σε ένα πάρκινγκ, στον χώρο μιας εταιρίας ή στην αυλή ενός σπιτιού. Ένας τέτοιος φορτιστής θα μπορεί να προσφέρει φόρτιση συνολικά 360 και να καλύψει περίπου 15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Κάτι που σημαίνει πως μπορούν να φορτιστούν για 24 KWh το καθένα από αυτά και σε χρόνο περίπου 17 λεπτών. Υπάρχει πρόβλεψη για φόρτιση ενός αυτοκινήτου στα 100 kW και σε χαμηλότερη ισχύ ταυτόχρονα δύο αυτοκινήτων σε συνεχές ρεύμα και δύο σε εναλλασσόμενο. Παράλληλα υπάρχει πρόβλεψη για σύνδεση και φόρτιση του power bank σε δίκτυο 30 kW.

Ο Thomas Schmall, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Group Components, δηλώνει πως «…οι σταθμοί φόρτισης είναι ένα αποφασιστικό βήμα για ένα αποτελεσματικό δίκτυο σημείων χρέωσης. Μπορούν να ρυθμιστούν οπουδήποτε, όπως απαιτείται - με ή χωρίς σύνδεση με την παροχή ρεύματος. Οι πόλεις μπορούν, για παράδειγμα, να βρουν τους καταλληλότερους χώρους για ένα μόνιμο σημείο χρέωσης πριν πραγματοποιήσουν σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη του δικτύου. Επιπλέον, θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί προσωρινά ένας μεγάλος αριθμός σταθμών φόρτισης. Ακριβώς εκεί που χρειάζονται».

Οι πρώτες εφαρμογές θα «τρέξουν» πιλοτικά στο πρώτο εξάμηνο του 2019 και αργότερα θα επεκταθούν σε επιλεγμένα σημεία πόλεων.