Η Volkswagen teasάρει το νέο Amarok!


Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα τα τελικά σκίτσα του νέου Amarok λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση. Πότε αναμένεται στην Ελλάδα.

  • 21/2/2022

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, το τμήμα της εταιρείας που ασχολείται με την εξέλιξη όλων των επαγγελματικών μοντέλων της VW έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα teaser και τελικά σκίτσα του νέου Amarok λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του.

Σε λίγους μήνες το ολοκαίνουργιο Volkswagen Amarok θα μπει στην παραγωγή, με το μοντέλο να κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά μετά το καλοκαίρι, ενώ στη χώρα μας αναμένεται στις αρχές του επόμενου έτους.

Τα τελικά σκίτσα προδίδουν ένα εντυπωσιακό εξωτερικό design που προϊδεάζει για ένα ξεχωριστό στυλ. Το νέο premium pick-up θα διαθέτει πολλές λειτουργίες άνεσης και ακόμα καλύτερα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, χάρη στη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Την ίδια στιγμή, θα ξεχωρίζει από τα πολλά, πρωτοεμφανιζόμενα στην κατηγορία συστήματα υποβοήθησης οδηγού, που θα κάνουν την καθημερινή οδήγηση πολύ πιο άνετη.

Η καρδιά του νέου pick-up της Volkswagen  θα είναι για άλλη μια φορά ένας V6 TDI κινητήρας. Σε συνδυασμό με τα επιθετικά και σπορ σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, το μοντέλο υπόσχεται άφθονη ροπή και δύναμη ρυμούλκησης. Την ίδια στιγμή, ο premium χαρακτήρας του έχει βελτιωθεί περαιτέρω, με το Amarok να αναμένεται να αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς για pick-up στην παγκόσμια κατηγορία ενός τόνου, σε τομείς όπως η άνεση, η φιλοσοφία λειτουργίας, η συνδεσιμότητα και η γενικότερη ατμόσφαιρα στο εντελώς νέο εσωτερικό.

Το νέο Amarok είναι μεγαλύτερο σε μήκος κατά δέκα εκατοστά, στα 5,35 μέτρα πλέον, ενώ θα είναι και φαρδύτερο από την τρέχουσα έκδοση, προσφέροντας μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους, για παράδειγμα, για τα πόδια στη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Θα μπορεί να φιλοξενήσει μία ευρωπαλέτα ανάμεσα στα περιβλήματα των τροχών – και φυσικά τα φορτία θα μπορούν να προσδεθούν με ασφάλεια.  Την ίδια στιγμή, διατηρείται η μπάρα-προέκταση της διπλής καμπίνας, που χαρίζει ξεχωριστό στυλ και δίνει έμφαση στις δυναμικές αναλογίες του μοντέλου.

Το Amarok παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010 και έκτοτε έχει καταγράψει περισσότερες από 815.000 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Το όνομά του προέρχεται από τη γλώσσα των Ινουίτ, ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής και σημαίνει «λύκος».