Η Volvo επέλεξε τη Σουηδία για την κατασκευή ηλεκτροκινητήρων


Στο Σκόβντε της Σουηδίας θα κατασκευάζονται οι ηλεκτροκινητήρες που θα εφοδιάζουν στο μέλλον τις προτάσεις της Volvo μετά και την επέκταση του ήδη υπάρχοντος εργοστασίου και την επένδυση 68 εκατομμυρίων ευρώ. 

  • 15/12/2020

H Volvo Cars προχωρά στη συναρμολόγηση ηλεκτροκινητήρων στο εργοστάσιο κινητήρων του Σκόβντε, στη Σουηδία, ενώ προγραμματίζει να εφαρμόσει πλήρως in house παραγωγή ηλεκτροκινητήρων έως τα μέσα της δεκαετίας. Η σχετική επένδυση για τα επόμενα χρόνια ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες (68 εκατομμύρια ευρώ).

Η εταιρεία δεσμεύεται να γίνει μία μάρκα premium ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με στόχο μέχρι το 2025 το 50% των συνολικών της πωλήσεων παγκοσμίως να προέρχεται από πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά.

Το Σκόβντε αποτελεί τμήμα της ιστορίας της Volvo Cars από την ίδρυση της εταιρείας το 1927. Η προσθήκη παραγωγής ηλεκτροκινητήρων στις δραστηριότητες του εργοστασίου καθιστά τον ιστορικό τόπο του Σκόβντε τμήμα και του μέλλοντος της εταιρείας.

H Volvo Cars ανακοίνωσε νωρίτερα εντός του έτους ότι κάνει σημαντικές επενδύσεις στην in-house σχεδίαση και ανάπτυξη ηλεκτροκινητήρων για τα μοντέλα Volvo επόμενης γενιάς. Με τις επενδύσεις που προγραμματίζονται στο Σκόβντε, η εταιρεία πραγματοποιεί τώρα τα πρώτα βήματα προς την in-house συναρμολόγηση και κατασκευή ηλεκτροκινητήρων.

Σε ένα πρώτο στάδιο, στο Σκόβντε θα συναρμολογούνται ηλεκτροκινητήρες. Σε επόμενη φάση, η εταιρεία προτίθεται να μεταφέρει ολόκληρη την παραγωγική διαδικασία για τους ηλεκτροκινητήρες in-house, σε εγκαταστάσεις του Σκόβντε.

«Το 1927, το πρώτο Volvo εφοδιάστηκε με έναν κινητήρα που κατασκευάστηκε στο Σκόβντε», δήλωσε ο Χαβιέ Βαρέλα (Javier Varela), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παραγωγής και Ποιότητας της Volvo Cars. «Η ομάδα διαθέτει υψηλή κατάρτιση και είναι αποφασισμένη να παραδίδει έργο υψηλότατων ποιοτικών προδιαγραφών. Επομένως είναι πολύ λογικό ότι θα αποτελέσει τμήμα του συναρπαστικού μας μέλλοντος».

Αντικαθιστώντας τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα μηχανικά μέρη των οχημάτων, οι ηλεκτροκινητήρες αποτελούν ένα ζωτικό στοιχείο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μαζί με την μπαταρία και τα συστήματα διαχείρισης ενέργειας. Ο τρόπος που αλληλεπιδρούν αυτές οι τρεις κατηγορίες εξαρτημάτων είναι καθοριστικός για τη σχεδίαση κορυφαίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Το πέρασμα στην in-house εξέλιξη και παραγωγή των ηλεκτροκινητήρων θα βοηθήσει τους μηχανικούς της Volvo Cars να βελτιώσουν περαιτέρω τους ηλεκτροκινητήρες και το σύνολο των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης στα νέα Volvo. Αυτή η προσέγγιση θα δώσει τη δυνατότητα στους μηχανικούς να αποκομίσουν επιπλέον οφέλη όσον αφορά την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας και τη συνολική απόδοση.

Η σχεδίαση και η εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων της εταιρείας πραγματοποιείται στο Γκέτεμποργκ και στη Σαγκάη. Νωρίτερα εντός του έτους, η Volvo Cars εγκαινίασε ένα νέο εργαστήριο ηλεκτροκινητήρων στη Σαγκάη, το οποίο προστέθηκε στη μονάδα εξέλιξης ηλεκτροκινητήρων που βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και στα κορυφαίας τεχνολογίας εργαστήρια μπαταριών της Κίνας και της Σουηδίας.

Οι δραστηριότητες που απομένουν στο εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων του Σκόβντε και επικεντρώνονται στην παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης θα μεταφερθούν σε ξεχωριστή θυγατρική εταιρεία της Volvo Cars που ονομάζεται Powertrain Engineering Sweden (PES). Η PES σχεδιάζεται να συγχωνευτεί με τις δραστηριότητες κινητήρων εσωτερικής καύσης της Geely, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα.