H Volvo μελετά μεγαλύτερο SUV αντίπαλο της BMW X7


Η Σουηδική εταιρία βλέπει ότι υπάρχει χώρος για ένα ακόμα μεγαλύτερο SUV έτσι ώστε να καλύψει ένα ακόμα κενό στην γκάμα της, ιδίως για την αγορά της Κίνας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/7/2019

Και ο χορός των SUV καλά κρατεί. Όλες οι εταιρίες πλέον προσπαθούν να έχουν παρουσία σε όσο γίνεται περισσότερες κατηγορίες, με την Volvo να μελετά και το ενδεχόμενο να μπει στα luxury SUV απέναντι σε μοντέλα όπως η καινούργια BMW X7.

Το αυτοκίνητο αυτό θα βρίσκεται πάνω από το XC90 σε διαστάσεις αλλά και παροχές για τους επιβάτες σε ότι αφορά την τεχνολογία και την πολυτέλεια. Το μεγάλο αυτό SUV θα απευθύνεται κυρίως στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ, όπου το κοινό είναι πιο έτοιμο να δεχθεί αυτού του είδους τα οχήματα. 

Μάλιστα όπως δήλωσε ο CEO της εταιρίας, Hakan Samuelsson, σε βρετανικό περιοδικό, η Volvo εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης σε κάθε κατηγορία των SUV. Ο ίδιος δήλωσε ότι εκτός από ένα μεγάλο SUV μελετούν και την παραγωγή ενός μικρότερου στην άλλη άκρη της γκάμας, κάτω και από το XC40.

Αυτό το μικρό SUV συζητείται εδώ και καιρό μέσα στην εταιρία, αν και οι επίσημες αποφάσεις δεν έχουν ακόμα παρθεί. Πάντως το μικρό αυτό SUV θα μπορούσε να είναι αμιγώς ηλεκτρικό, χωρίς να αποκλείονται και οι υβριδικές λύσεις.

Πάντως πριν από όλα αυτά η Volvo θα πρέπει να ετοιμάσει τον αντικαταστάτη του V40 το οποίο όπως όλα δείχνουν θα έχει περισσότερα crossover στοιχεία από ότι οι άμεσοι αντίπαλοί του όπως το A3 Sportback, η νέα σειρά 1 της BMW ή η Mercedes-Benz A-Class. Ούτως ή άλλως η τάση είναι προς τα εκεί, οπότε η Volvo σπεύδει να εκμεταλλευτεί μία μικρή προπορεία σε σχέση με τις άλλες premium μάρκες.