H Voyah είναι η νέα μάρκα της Dongfeng και το i-Land το πρώτο της μοντέλο


H Voyah δίνει με το πρωτότυπο Gran Turismo i-Land μια πρώτη γεύση από τα μελλοντικά της πολυτελή μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Voyah
  • 2/10/2020

Οι κινεζικοί όμιλοι έχουν πολύ εύκολο το να δημιουργήσουν νέες μάρκες προκειμένου να καλύψουν κάποιο τμήμα της αγοράς. Έτσι λοιπόν ο όμιλος της Dongfeng, από τους μεγαλύτερους στην Κίνα παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνο τη Voyah που θα δραστηριοποιείται στις κατηγορίες πολυτελείας.

Η Voyah λοιπόν παρουσίασε ίσως το πιο εντυπωσιακό πρωτότυπο του Πεκίνο, το i-Land και αν αναρωτιέστε τι σημαίνει το Land είναι τα αρχικά των λέξεων Luxury, Autonomous, Nature και Delicat (πολυτέλεια, αυτονομία, φύση και κομψό -σε ελεύθερη απόδοση το τελευταίο).

Για τη σχεδίαση του i-Land αλλά και για τα περαιτέρω στάδια της εξέλιξής του, καθώς και για το λογότυπο της νέας τους μάρκας οι Κινέζοι απευθύνθηκαν στην γνωστή Italdesign, η οποία πλέον ανήκει στον όμιλο της Volkswagen.

Έτσι λοιπόν οι Ιταλοί σχεδίασαν ένα κομψό, χαμηλό κουπέ με μικρούς προβόλους και πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και αποκαλύπτουν ένα εσωτερικό με τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα. Αυτό μάλιστα του συνοδηγό μπορεί να αντικατασταθεί είτε από ένα τραπέζι είτε από υποπόδιο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας χώρος εργασίας ή μια θέση τύπου lounge αντίστοιχα.

Ο χώρος στο ταμπλό καταλαμβάνεται από άκρη σε άκρη από συνολικά πέντε οθόνες ενώ και ακόμα οθόνη υπάρχει στο τιμόνι. Χειριστήρια υπάρχουν κάτω από την κεντρική οθόνη καθώς και στην κεντρική κονσόλα, ενώ κάποιες λειτουργίες ελέγχονται και από όσους κάθονται πίσω.

H βάση του Voyah i-Land είναι το πλαίσιο ESSA της Dongfeng για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, ενώ δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον πληροφορίες για το σύστημα πρόωσης.