H VW έχει αγοράσει μπαταρίες για 50 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα


Νούμερα που εντυπωσιάζουν εκ πρώτης όψης αλλά που αφορούν πολλά χρόνια παραγωγής και μια σειρά από ηλεκτρικά μοντέλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/11/2018

Το ότι τα πλάνα του ομίλου Volkswagen για το μέλλον ποντάρουν στην ηλεκτροκίνηση είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες. Τώρα όμως έρχεται μια δήλωση του ισχυρού άντρα του ομίλου Herbert Diess να στηρίξει την άποψη που τα ήθελε και ιδιαίτερα φιλόδοξα.

Ίσως παραπάνω από ότι είναι λογικό, μιας και ο Diess είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως το πλαίσιο MEB, αυτό δηλαδή που ο όμιλος έχει σχεδιάσει και εξελίξει ειδικά για την αυτοκίνηση, έχει «προγραμματιστεί» για 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Και επειδή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς τις μπαταρίες είναι άχρηστα και συνήθως αυτές είναι το πρόβλημα συμπλήρωσε πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις και για αυτό.

Συγκεκριμένα ο Diess δήλωσε στη γερμανική Automobilwoche πως ο όμιλος «έχει αγοράσει μπαταρίες για 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα», νούμερο πραγματικά εντυπωσιακό. Που αποκτά άλλη διάσταση αν σκεφτεί κανείς πως οι ετήσιες πωλήσεις του ομίλου Volkswagen έφτασαν πέρυσι τα 10,7 εκατομμύρια μονάδες.

Φυσικά τα 50 εκατομμύρια αφορούν παραγωγή πολλών ετών και πολλών διαφορετικών μοντέλων. Ενδεικτικό είναι πως το μεταβλητό πλαίσιο MQB, πάνω στο οποίο βασίζονται πολλά αυτοκίνητα του ομίλου έπιασε το συγκεκριμένο νούμερο μετά από πολλά χρόνια. Ο Diess δεν παρέλειψε και να τονίσει πως με τον τρόπο αυτά θα επιτευχθούν σημαντικές οικονομίες κλίμακας που θα επιτρέψουν στις εταιρίες του ομίλου να είναι πιο φθηνές σε σχέση με την Tesla.