H VW γιορτάζει το εκατομμυριοστό Touareg!


Το No 1.000.000 Touareg κύλησε από την γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/7/2019

Πρόκειται για ένα ορόσημο στην πορεία της γερμανικής εταιρίας στην κατηγορία των μεγάλων SUV. Το νούμερο μπορεί να μην ακούγεται σπουδαίο για ένα μοντέλο που βρίσκεται στην παραγωγή εδώ και 17 χρόνια.

Ωστόσο, δεν μιλάμε για ένα απλό αυτοκίνητο πόλης αλλά για ένα μεγάλο SUV που κατάφερε να καθιερωθεί στα μεγάλα σαλόνια χάρη στα πολλά του πλεονεκτήματα και τις εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες. Επίσης πάντοτε το Touareg ήταν ανταγωνιστικό και για την τιμή πώλησής του.

Η Volkswagen για να γιορτάσει αυτό το γεγονός προχώρησε σε μία ειδική έκδοση του Touareg, η οποία ονομάζεται One Million. Ανάμεσα στα στοιχεία που την ξεχωρίζουν περιλαμβάνεται η βαφή Sechura Beige, τα τονισμένα σε glossy black τόξα των φτερών και ο διαχύτης, τα σχετικά λογότυπα “One Million” στις μεσαίες κολόνες του αμαξώματος και οι νέας σχεδίασης ζάντες των 20 ή 21 ιντσών.

Στο εσωτερικό υπάρχουν ανάλογα στοιχεία που σηματοδοτούν τη ειδική έκδοση με το σαλόνι να έχει ειδικές ραφές Amber Brown.

Κάτω από το καπό της εν λόγω έκδοσης υπάρχει ο τρίλιτρος V6 TDI με 286 PS και 600 Nm. Η επιτάχυνση για τα πρώτα 100 km/h από στάση διαρκεί 6,1 sec με τελική ταχύτητα στα 235 km/h. Οι τιμές πώλησης του Touareg One Million στην Γερμανία ξεκινούν από τις 80.880€.