H VW σκέφτεται να πουλήσει την Lamborghini


Το γερμανικό γκρουπ μελετά το ενδεχόμενο να αφήσει την Lamborghini ελεύθερη ως προς το εταιρικό της σχήμα, καθώς οι αριθμοί της ιταλικής μάρκας ευδοκιμούν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/10/2019

Σε φάση μεγάλων ανακατατάξεων το γκρουπ VW έχει εμπρός του όχι μονο τις αλλαγές στα αυτοκίνητα, αλλά αναζητά και την επόμενη ημέρα σε εταιρικό επίπεδο. Και κυρίως τι θα γίνει με κάποιες από τις μάρκες που έχει υπό την σκέπη του (θυμίζουμε VW, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Lamborghini, Bentley, Bugatti, Ducati και την Italdesign.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg η VW σκέφτεται σοβαρά να πουλήσει την Lamborghini και να την οδηγήσει στο χρηματιστήριο (κάτι που έχει γίνει με τεράστια επιτυχία από την Ferrari).

H Lamborghini έχει τα τελευταία χρόνια μία διαρκώς ανερχόμενη πορεία, ιδίως μετά την εμφάνιση της Urus, που έχουν οδηγήσει την αξία της εταιρίας στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέρα από την Urus η ανανέωση της Aventador και το νέο υβριδικό supercar θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις και την αξία της εταιρίας.

Πάντως ο βασικός στόχος του νέου διευθυντή του γκρουπ Herbert Diess είναι να μεγαλώσει όσο γίνεται περισσότερο τις μεγάλες μάρκες όπως η VW, Audi και Porsche και να αυξήσει την αξία της από τα 89 δισεκατομμύρια που υπολογίζεται αυτή την στιγμή στα 220 δισεκατομμύρια προς τα τέλη της επόμενης δεκαετίας.