Η VW συμπορεύεται με τη σύγχρονη τεχνολογία


Η Volkswagen θα παρουσιάσει προηγμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας στην Έκθεση Digital Expo 2018, το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Οι επισκέπτες θα εχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις καινοτόμες εφαρμογές Volkswagen Car-Net, App-Connect και Volkswagen Connect, που μετατρέπουν το αυτοκίνητο σε πλήρως συνδεδεμένο όχημα. Ένα Polo GTI και ένα up! GTI θα βρίσκεται στη διάθεση των φίλων της προηγμένης τεχνολογίας για να μυηθούν στη νέα ψηφιακή εποχή.

  • 27/9/2018

Η Kosmocar - Volkswagen δίνει το δικό της «παρών» στη Digital Expo 2018. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση Τεχνολογίας και Gaming στην Ελλάδα, που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο, 29-30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Για ένα διήμερο, οι λάτρεις της τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στον κόσμο των υπολογιστών, των προηγμένων κινητών τηλεφώνων και των κάθε είδους gadgets. Στη διάθεση των επισκεπτών θα βρίσκονται ανερχόμενες ελληνικές Startups, που κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών, μοναδικά παιχνίδια δράσης από ανεξάρτητα Game Studios, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης ομιλιών και σεμιναρίων από ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους κολοσσών της τεχνολογίας, όπως η Google και η Nvidia. Από αυτήν τη συνάντηση δε θα μπορούσε να λείπει η Volkswagen, η οποία θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ψηφιακή εποχή στην αυτοκίνηση.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια ενός Polo GTI και ενός up! GTI, που θα εκτίθενται στην κεντρική αίθουσα gaming, οι φίλοι της τεχνολογίας θα γνωρίσουν όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας οδηγού και επιβατών με το αυτοκίνητο, που προσφέρει η Volkswagen. Οι εφαρμογές που θα παρουσιάζονται στα δύο μοντέλα-εκθέματα είναι οι Volkswagen Car-Net, App-Connect και Volkswagen Connect.

Όσον αφορά στο App-Connect, ουσιαστικά πρόκειται για τρεις καινοτόμες τεχνολογίες σε μία ενιαία εφαρμογή, που προσφέρει πρόσβαση σε επιλεγμένες λειτουργίες του smartphone απευθείας από το infotainment σύστημα του αυτοκινήτου. Οι χάρτες, τα μηνύματα, αρχεία μουσικής, εικόνας κτλ., μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη αφής του smartphone, για εύκολη προβολή και χρήση. Στην επικοινωνία κινητού-αυτοκινήτου υποστηρίζονται όλοι οι γνωστοί σήμερα τρόποι: MirrorLink, CarPlay από την Apple και Android Auto από την Google.

Με το Volkswagen Connect, ο οδηγός μπορεί συνδέοντας το smartphone μέσω ενός ειδικού βύσματος (DataPlug) να μετατρέψει το Volkswagen του σε πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να έχει εκτός άλλων: Αρχείο καταγραφής διαδρομών - ηλεκτρονικό αρχείο καταγραφής διαδρομών στην εφαρμογή με δυνατότητα δωρεάν εξαγωγής των δεδομένων, ανάλυση τρόπου οδήγησης –  πιο αποδοτική οδήγηση και εξοικονόμηση καυσίμων, οθόνη ανεφοδιασμού καυσίμου – με καταγραφή κάθε ενέργειας που αφορά στο ρεζερβουάρ καυσίμου και συγκέντρωση όλων των δεδομένων σε μία συνολική αναφορά, προγραμματισμό τακτικού Service και ραντεβού με εύρεση εξουσιοδοτημένου συνεργάτη Service Volkswagen, αποθήκευση της θέσης στάθμευσης του αυτοκινήτου και κλήση για βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης – επικοινωνία με την 24ωρη γραμμή.

H Digital Expo 2018 διεξάγεται το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, με ώρες λειτουργίας 10.00-21.00. Περισσότερες πληροφορίες στο https://dexpo.gr/info/