H VW συνεχίζει να δίνει teaser για το νέο Golf


To ντεμπούτο της 8ης γενιάς Gοlf έχει προγραμματισθεί για τις 24 Οκτωβρίου και μέχρι τότε αναμένονται νέα στοιχεία, όπως η εικόνα του εσωτερικού.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/10/2019

Σχεδιαστικά έχουμε δει ήδη το νέο Golf σε αρκετές διαρροές και τώρα οι Γερμανοί της VW μας δίνουν νέα στοιχεία από μερικές teaser εικόνες. Στις οποίες διακρίνεται η νέα πιο «κλειστή» μάσκα με τους προβολείς να έχουν δύο μικρές καμπύλες στο κάτω μέρος τους. Το πίσω μέρος θα είναι λογικά μία εξέλιξη του τωρινού σχήματος.

Η μεγάλη αλλαγή φαίνεται στο εσωτερικό όπου ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων βρίσκεται στο ίδιο ύψος και σε πολύ κοντινή απόσταση με την οθόνη αφής. Μάλιστα, από αυτή φαίνεται πως θα εκτελούνται σχεδόν όλες οι λειτουργίες αφού από την παραδοσιακή κεντρική κονσόλα φαίνεται να απουσιάζουν οι κλασικοί διακόπτες.

Εντύπωση προκαλεί η ενιαία σειρά αεραγωγών, κάτι που είχαμε δει και στο Audi Α1. Από πλευράς χώρων το νέο Golf θα έχει περίπου τους ίδιους που θα κυμαίνονται στα κορυφαία επίπεδα της κατηγορίας. Πάντως, το νέο Golf θα έχει και station wagon έκδοση και παρά τις αρχικές πληροφορίες.

Στους κινητήρες βενζίνης η σίγουρη παρουσία είναι αυτή του 1.5 TSI με το σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων. Οι φήμες κάνουν λόγο για έναν νέο τρικύλινδρο 1.000 cc με ήπιο υβριδικό σύστημα, ο οποίος μπορεί να μην είναι turbo αλλά ατμοσφαιρικός. Ταυτόχρονα εξελίσσεται και έναν νέος diesel 2.000 cc με μεγαλύτερη απόδοση και καλύτερη οικονομία σε σχέση με τον υπάρχοντα.