Η VW θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό buggy


Αρχές Μαρτίου και στο σαλόνι της Γενεύης η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει μια concept ηλεκτρική εκδοχή του Buggy.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/1/2019

Μέσω του Volkswagen Design η εταιρία ανακοινώνει πλέον ενδιαφέροντα concept (όπως ένα «φτηνό» 4x4) σφυγμομετρώντας τις αντιδράσεις του κοινού αλλά και του ανταγωνισμού. Αυτή την φορά οι Γερμανοί μας δίνουν τα πρώτα σκίτσα για ένα ηλεκτρικό Buggy που αναβιώνει το θρυλικό μοντέλο του παρελθόντος που αλώνιζε την δεκαετία του 1960 τις παραλίες (και όχι μόνο).

Οι πληροφορίες είναι ελάχιστες και θα ανακοινωθούν περισσότερα με τα επερχόμενα teaser μέχρι και την ολική αποκάλυψη του Buggy που θα βασίζεται στην γνωστή πλατφόρμα για ηλεκτρικά με την ονομασία MEB. Πάντως διακρίνεται η κλασική σιλουέτα δίχως την οροφή με τους «ελεύθερους» τροχούς και τους στρόγγυλους προβολείς μπροστά.

"Ένα buggy είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα αυτοκίνητο. Είναι το σφρίγος και η ενέργεια σε τέσσερις τροχούς. Αυτά τα χαρακτηριστικά ενσωματώνονται στο νέο e-buggy, το οποίο καταδεικνύει πώς μπορεί να είναι μια σύγχρονη, μη ρετρό ερμηνεία ενός κλασικού. Και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ο συναισθηματικός δεσμός που μπορεί να δημιουργήσει η ηλεκτροκίνηση», δηλώνει ο Klaus Bischoff, επικεφαλής σχεδίασης στην Volkswagen.