H VW θα χρησιμοποιήσει το Cloud της Microsoft


Η Microsoft θα δώσει λύσεις στη συγκέντρωση αλλά και στη διαχείριση όλων των δεδομένων που απαιτούνται για την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/2/2021

Η αυτόνομη οδήγηση σίγουρα θα παίζει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον της αυτοκίνησης, αλλά ο δρόμος προς τα εκεί είναι και μεγάλος και μακρύς και περνά μέσα από τη διαχείριση τεράστιου όγκου δεδομένων. Ο οποίος προκύπτει από την καταγραφή στοιχείων όπως ο καιρός, τα σήματα και τα αντικείμενα που υπάρχουν στο δρόμο, αλλά και οι επιλογές και η συμπεριφορά του οδηγού.

Όλα αυτά τα δεδομένα είναι απολύτως απαραίτητα για την ανάπτυξη των ειδικών αλγορίθμων πουν θα καθιστούν την ύπαρξη των αυτόνομων αυτοκινήτων εφικτή.

Προκειμένου να γίνει αυτό εφικτό η VW θέλει να χρησιμοποιήσει το cloud αλλά και την τεχνογνωσία της Microsoft στο λογισμικό, κάτι που όπως λέει ο Dirk Hilgenberg, επικεφαλής του τμήματος λογισμού της VW θα «επιταχύνει την εξέλιξη ασφαλών και άνετων λύσεων μετακίνησης».

Ο στόχος είναι να μπορούν να συνδυαστούν τα πάντα κάτω από μια ομπρέλα, καθώς με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί η όλη εργασία.

H Volkswagen και η Microsoft συνεργάζονται ήδη από το 2018 και η ομάδα Cloud της αυτοκινητοβιομηχανίες εδρεύει στο Seattle και όλοι μαζί ευελπιστούν οι δοκιμές των διασυνδεδεμένων αυτοκινήτων της VW να ξεκινήσουν μέσα στην τρέχουσα χρονιά.