Η Yokohama δοκιμάζει αισθητήρα ελαστικών στην εσωτερική επιφάνεια του ελαστικού


Οι δοκιμές διεξάγονται χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα ελαστικών που αναπτύχθηκε από την ιαπωνική εταιρία ελαστικών, σε συνδυασμό με μια συσκευή στο όχημα που αναπτύχθηκε από την Alps Alpine και συνδέεται  με οχήματα δοκιμής με τη συνεργασία της Zenrin.

  • 8/10/2021

Οι πρακτικές δοκιμές θα επιβεβαιώσουν την ανθεκτικότητα των αισθητήρων που είναι προσαρτημένοι στην εσωτερική επιφάνεια των ελαστικών και την ικανότητα ενός νέου συστήματος Tire air Pressure Remote access System - TPRS να παρακολουθεί από απόσταση την πίεση των ελαστικών.

Επιπλέον, το TPRS επιτρέπει την απομακρυσμένη παρακολούθηση της θερμοκρασίας των ελαστικών και της θέσης του οχήματος σε πραγματικό χρόνο. Εκτός από τη συμβολή στην εξοικονόμηση εργασίας κατά τη συντήρηση των ελαστικών, το TPRS θα βοηθήσει στην αποφυγή παρατυπιών στα αποτελέσματα επιθεώρησης, στην ανίχνευση πιθανών ανωμαλιών που προκαλούν ατυχήματα, στη βελτίωση της απόδοσης καυσίμου, στη διατήρηση της σωστής πίεσης των ελαστικών κ.α. Τα δεδομένα του συστήματος αποθηκεύονται σε  cloud server, σε πραγματικό χρόνο.