Η Yokohama φέρνει την επανάσταση στα κλιματιστικά αυτοκινήτων


Η Yokohama Rubber Co. Ltd., κατάφερε να αναπτύξει ένα υλικό που μειώνει σημαντικά το βάρος των σωληνώσεων στα κλιματιστικά των αυτοκινήτων. Η εταιρεία επιταχύνει τώρα την ανάπτυξη ενός προϊόντος, στοχεύοντας στο λανσάρισμά του στην αγορά, το 2024.

  • 4/8/2021

Ο νέος εξαιρετικά ελαφρύς σωλήνας είναι κατασκευασμένος από ένα κράμα πολυμερούς με καουτσούκ –ρητίνη, που αναπτύχθηκε με εφαρμογή των τεχνολογιών της Yokohama Rubber. Αυτό το νέο κράμα συνδυάζει την ελαστικότητα και τη θερμική αντίσταση του καουτσούκ με τις υψηλές ιδιότητες της ρητίνης και η χρήση του επέτρεψε στην Yokohama Rubber να μειώσει το βάρος των σωλήνων κατά 50%.

Επιπλέον, οι εύκαμπτοι σωλήνες που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας αυτό το κράμα δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε διαδικασία βουλκανισμού, γεγονός που απαιτεί μεγάλη ποσότητα θερμότητας. Γίνεται επομένως αντιληπτό ότι οι νέοι εύκαμπτοι σωλήνες, θα συμβάλουν στην προσπάθεια επίτευξης ουδετερότητας άνθρακα. Καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει μια εμπορική έκδοση αυτού του νέου, ελαφρού εύκαμπτου σωλήνα, η Yokohama Rubber στοχεύει παράλληλα να εισέλθει στην αγορά και άλλων τύπων σωλήνων για αυτοκίνητα.