Hackers βιντεοπαιχνιδιών άδειαζαν τα "ράφια" με τα supercars


Η συνεργασία της κινέζικης αστυνομίας και της εταιρείας κολοσσού βιντεοπαιχνιδιών «Tencent», αποκαλύπτει κολοσσιαία κομπίνα απατεώνων που διέθεταν πολυτελή αυτοκίνητα.

  • 1/4/2021

Η συγκεκριμένη συμμορία είχε βάλει στόχο τους παίκτες, οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια που κατακλύζουν το διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων το «Overwatch» και το «Call of Duty Mobile».

Τα παράνομα έσοδα των απατεώνων που έστησαν την κομπίνα, ζητώντας χρήματα από τους παίκτες με πρόσχημα τις συνδρομές, ανήλθαν σε 76 εκατομμύρια δολάρια (65 εκατομμύρια ευρώ).

Όταν η αστυνομία τους «ξεσκέπασε», κατέσχεσε εκτός από 46 εκατομμύρια δολάρια (39 εκατομμύρια ευρώ) και μερικές δεκάδες supercars, σαν αυτά που διακρίνονται στις φωτογραφίες.

Τα τοπικά δίκτυα ενημέρωσης δημοσίευσαν ότι η επιχείρηση που ονομαζόταν «Chicken Drumstick», είχε στήσει τα πλοκάμια της σε εκατοντάδες χώρες και πόλεις.

Τα ποσά που ζητούνταν από τους παίκτες ως συνδρομές (ή για διάφορα πλεονεκτήματα έναντι των συμπαικτών) ξεκινούσαν από 10 δολάρια την ημέρα και έφταναν έως τα 200 δολάρια τον μήνα.

Συνολικά συνελήφθησαν από την αστυνομία της Kunshan που βρίσκεται στην Κίνα 17 άτομα και άλλα 10 που συσχετίζονταν με αυτούς. Όπως δηλώθηκε πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση απάτης σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω του συνολικού ποσού των χρημάτων, αλλά και των παιχνιδιών που αναμείχθηκαν.

Με τη ραγδαία αύξηση συμμετοχών τα τελευταία χρόνια σε ανάλογα παιχνίδια, λόγω της δυνατότητας κάποιων «πονηρών» να αποκομίσουν κέρδη και μάλιστα εις βάρος των συμπαικτών τους (χρησιμοποιώντας παράνομες μεθόδους), το …«κυνηγητό» από τις αρμόδιες αρχές έχει ενταθεί.

Η βιομηχανία των hackers σε όλο τον κόσμο, ζει και βασιλεύει και πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ακόμα και μεταξύ παικτών σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, που ο αυξανόμενος ανταγωνισμός για ένα έπαθλο ή τίτλο δεν σταματά εκεί. Πάντως οι εταιρείες σαν την «Tencent» το γνωρίζουν καλά και παίρνουν στα σοβαρά τέτοια κρούσματα.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.