Hennessey Venom F5 Roadster: Αποκάλυψη για την "ανοιχτή" έκδοση των 483 km/h (photos-video)


Η Hennessey τράβηξε το κάλυμμα και αποκάλυψε "το πιο δυνατό open-top hypercar στον κόσμο" που εφοδιάζεται με τον "Fury" V8 κινητήρα των 1.817 PS.

  • KEIMENO: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤΟ: HENNESSEY
  • 19/8/2022

To Car Week που διεξάγεται στο Monterey των ΗΠΑ διάλεξε η Hennessey για να παρουσίασει την ανοιχτή έκδοση του Venom F5. Οι διαφοροποιήσεις, πέραν της αφαιρούμενης οροφής, σε σχέση με το coupe «αδελφάκι» του είναι ελάχιστες και το στοιχείο που τράβηξε το ενδιαφέρον είναι φυσικά τα 483 km/h της τελικής ταχύτητας που ανακοίνωσε ο κατασκευαστής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κοντέρ μπορεί να «γράψει» τον παραπάνω αριθμό μόνο όταν κινείται με την οροφή τοποθετημένη. Η οροφή αποτελείται από ένα ενιαίο κομμάτι που έχει κατασκευαστεί από carbon, ζυγίζεις 8,1 kg, αφαιρείται «χεράτα» και αποθηκεύεται εκτός αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τη Hennessey η διαδικασία είναι αρκετά απλή και σύντομη ενώ ένα άτομο αρκεί για να τη φέρει εις πέρας.

Στο πίσω μέρος και κάτω από ένα τζάμι που έχει "μετακομίσει" από την αεροναυπηγική και μπορεί να αντέξει θερμοκρασία μεγαλύτερη των 540 βαθμών Κελσίου, βρίσκεται ο twin-turbο V8 «Fury» των 6,6 lt με δύναμη 1.817 PS και 1.617 Nm ροπή. Η κίνηση περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημιαυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων των 7 σχέσεων.

To Venom F5 Roadster είναι ελάχιστο πιο βαρύ σε σχέση με το coupe (1.406 kg έναντι 1.360 kg) και αυτό συμβαίνει λόγω των μηχανισμών που τοποθετούνται για να συγκρατείται η οροφή αλλά και της επιπλέον ακαμψίας που εφαρμόζεται λόγω του αμαξώματος.

H Hennessey σκοπεύει να κατασκευάσει 30 μονάδες της roadster έκδοσης με την τιμή εκκίνησης τα 3.000.000€ ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του τρέχοντος έτος.