Herbert Diess: οι παραδοσιακές εκθέσεις αυτοκινήτου πέθαναν


Αυτό που όλοι πιστεύουν για τις εκθέσεις αυτοκινήτου ο επικεφαλής της Volkswagen το εξέφρασε ξεκάθαρα.

  • 27/7/2018

Εδώ και μερικά χρόνια, όπως έχουμε γράψει, οι κλασικές εκθέσεις αυτοκινήτου έχουν μπει σε μια περίοδο αμφισβήτησης και κρίσης. Όλο και πιο πολλοί κατασκευαστές δεν μετέχουν και όλο και περισσότεροι επιλέγουν άλλους τρόπους προβολείς. Έτσι το μέλλον τους αναμένεται δυσοίωνο, κάτι που ήρθε να επιβεβαιώσει και ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Herbert Diess, ο νέος επικεφαλής του ομίλου της Volkswagen σχολίασε στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed και σύμφωνα με το αυστραλιανό Motoring ότι πιστεύει πως οι παραδοσιακές εκθέσεις αυτοκινήτου είναι νεκρές. Πιο συγκεκριμένα ο Diess, πάντα σύμφωνα με το Motoring, είπε πως «οι εκθέσεις είναι ένα προϊόν της δεκαετίας του ’60 και πλέον δεν είναι ανταγωνιστικές. Δεν παρέχουν ούτε αυτά που ζητάμε εμείς ως κατασκευαστές αλλά ούτε και όσα θέλει το κοινό».

Ο Diess με τις δηλώσεις του αυτές έχει μάλλον δίκιο, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του και το τεράστιο κόστος της συμμετοχής σε μια έκθεση. Ειδικά όταν την ίδια στιγμή με τo διαδίκτυο, τα site και τα social media μπορεί κανείς να προσεγγίσει εκατομμύρια ανθρώπων σε ένα παγκόσμιο κοινό με πολύ μικρότερο κόστος.

Ταυτόχρονα concept σαν αυτό του Goodwood, που είναι πιο διαδραστικά δείχνουν να είναι πιο κοντά στο πνεύμα της εποχής. Αυτός είναι και ο λόγος που η έκθεση στο Detroit θα ακολουθήσει από το 2020 αυτή τη συνταγή και θα αλλάξει και ημερομηνία προκειμένου να γίνεται καλοκαίρι.