Hey Mercedes, τι λέει το ωροσκόπιό μου για σήμερα;


Ζήσαμε να το δούμε και αυτό. Το ολοκληρωμένο σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας της Mercedes-Benz, MBUX, αναβαθμίζεται σε δυνατότητες και -μεταξύ άλλων- προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες αστρολογίας!

  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
  • 16/3/2020

Για όσους δεν γνωρίζουν, πολλά από τα πλέον εξελιγμένα συστήματα πληροφοριών στο χώρο του αυτοκινήτου (και όχι μόνο) δίνουν τη δυνατότητα διάδρασης μέσω φωνητικών εντολών. Όπως ακριβώς το Siri για την Apple και το Alexa για την Amazon, η Mercedes-Benz διαθέτει το δικό της σύστημα, που ενεργοποιείται με τη φωνητική εντολή «Hey Mercedes». Το σκεπτικό, πίσω από τέτοιου είδους συστήματα, είναι η αποφόρτιση του έργου του οδηγού και η διαχείριση των συστημάτων του αυτοκινήτου με ένα πιο φυσικό, για την ανθρώπινη φύση, τρόπο.

Βέβαια, μέχρι πρότινος, όλες αυτές οι εντολές εστιάζονταν κυρίως σε λειτουργικά θέματα. Πλέον, με την εξέλιξη των τεχνολογιών αυτών αλλά και με βάση τις ανάγκες και απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού, οι παρεχόμενες υπηρεσίες αναβαθμίζονται. Από τον Απρίλιο η Mercedes-Benz θα ξεκινήσει τη διάθεση της νεότερης έκδοσης λογισμικού για το MBUX, η οποία θα προσφέρει περισσότερες φωνητικές δυνατότητες στο χρήστη. Συγκεκριμένα, θα προσφέρει δελτίο χιονιού, ωροσκόπιο και γρίφους!

Η πρώτη υπηρεσία, προφανώς απευθύνεται σε σκιέρ και ανθρώπους που έχουν επαφή με το χειμερινό βουνό. Με μία απλή φωνητική εντολή του τύπου «Hey Mercedes, what's the snow like in Samnaun» το ίδιο το σύστημα θα απαντά δίνοντας τη σχετική πληροφορία, τα επίπεδα του χιονιού, ακόμα και το ποια lift είναι ανοικτά στο συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο. Ακόμα πιο εντυπωσιακή, βέβαια, είναι η δεύτερη δυνατότητα, να ρωτάει κανείς για τα αστέρια και να περιμένει να μάθει το ωροσκόπιό του, ως σκορπιός…

Αυτό ίσως να σχολιαστεί αρνητικά από κάποιους των θετικών επιστημών, στην πράξη όμως φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί αγοραστές των μοντέλων της φίρμας που πιστεύουν στα ζώδια. Εάν μάλιστα θελήσετε την προσωπική σας πρόβλεψη (διαθέσιμη προς στιγμή μόνο στα Αγγλικά και στα Γερμανικά), τότε το MBUX θα σας κάνει ερωτήσεις για την ημερομηνία γέννησης και τον ωροσκόπο σας, ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο ακριβές…

Κατά τα άλλα, με την ίδια έκδοση λογισμικού, η Mercedes-Benz θα αναβαθμίσει τη δυνατότητα επικοινωνίας για τους κατοίκους της Γερμανίας, Ολλανδίας, Σουηδίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Βραζιλίας, Πολωνίας, Ταιβάν και Χονγκ Κονγκ. Οι κάτοικοι των χωρών αυτών δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν πια συγκεκριμένο τρόπο ομιλίας αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιούν και καθημερινές για τη χώρα τους εκφράσεις.