Honda S660 Modulo Neo Classic Racer: Πανέμορφο ιαπωνικό ρετρό


Μία πολύ σπορ έκδοση του Ηonda S660 που τόσο αρέσει στην Ιαπωνία (και σ' εμάς...)
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/12/2018

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά είναι το Honda S660 Roadster. Παρά τα μόλις 63 άλογα από τον τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 0,66 λίτρων, θεωρείται και είναι ένα από τα πιο ελκυστικά σπορ αυτοκίνητα για το μέγεθός του και το είδος του βέβαια.

Στην Ιαπωνία το αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και προσφέρεται σε αρκετές ειδικές εκδόσεις. Και έρχεται να προστεθεί ακόμα μία, με την ονομασία Neo Classic το οποίο εμπνέεται από το κλασικό S600 και μεταμορφώνει εντελώς την εικόνα του αυτοκινήτου.

Μάλιστα η Honda δεν αρκέστηκε σ' αυτή την ειδική έκδοση και για την έκθεση του Τόκιο που θα γίνει στις αρχές Ιανουαρίου, ετοίμασαν την παραλλαγή Racer η οποία πηγαίνει το θέμα σε ακόμα πιο ακραία αισθητικά επίπεδα.

Όπως βλέπουμε από τις εικόνες πρόκειται για μία εντελώς ακραία εκδοχή του αυτοκινήτου, η οποία προς το παρόν θα είναι εκθεσιακό μοντέλο, αν και τίποτα δεν αποκλείει ότι θα βγει και στην παραγωγή. Τα εμπρός φώτα μιμούνται τις ταινίες με τις οποίες κάλυπταν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, ενώ το αεροδυναμικό body kit ενισχύει ακόμα περισσότερο την σπορ εικόνα του μοντέλου

Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια εικόνα από το σαλόνι, αν και αναμένουμε να δούμε κάποιο roll cage ακόμα και αγωνιστικά καθίσματα. Όπως και να έχει οι σχεδιαστές της Honda έχουν τον τρόπο τους να δημιουργούν αυτοκίνητα που είναι ξεχωριστά σε εμφάνιση και πάντα (μα πάντα) άκρως ενδιαφέροντα στο μηχανικό τους background.