Hyundai Group: Αποχώρησε ο υπεύθυνος σχεδιασμού Luc Donckerwolke


Ο διάσημος Βέλγος σχεδιαστής αυτοκινήτων είχε δώσει το βασικό πρόσταγμα τα τελευταία χρόνια για την γλώσσα σχεδιασμού των Hyundai και Kia.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/4/2020

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του κορεατικού ομίλου ο 55χρονος Βέλγος και επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού αποχώρησε για προσωπικούς λόγους. Ο Luc Donckerwolke είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Peugeot το 1990 και μετά από δύο χρόνια εργάστηκε για την Skoda. Είχε άμεση εμπλοκή στην Lamborghini ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στην Audi.

Από το 2005 σχεδίαζε για λογαριασμό της Seat στην θέση του de’ Silva που μετακόμισε στην Audi. Από το 2012 ο Luc Donckerwolke βρέθηκε στην Bentley και μετά από τρία χρόνια παραμονής στην βρετανική φίρμα και πολλά στο VW Group ενσωματώθηκε στο δυναμικό του Hyundai Group. Το 2018 πήρε τα ηνία για τα σχεδιαστική τμήματα των Hyundai, Kia και Genesis.

«Ήταν μεγάλη μου τιμή και προνόμιο να συμβάλλων στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Hyundai, της Kia και της Genesis", ανέφερε ο Donckerwolke σε δήλωση του. «Η τολμηρή και προοδευτική άποψη τους μου επέτρεψε να διευρύνω τα όρια και να προκαλέσω τα δεδομένα», είπε συνεχίζοντας. Το Hyundai Group αναμένεται να ανακοινώσει στις επόμενες μέρες το νέο υπεύθυνο σχεδιασμού του ομίλου.