Hyundai & Kia επενδύουν στην κροατική Rimac


To ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ θα επενδύσει ο κορεατικός όμιλος για την εξέλιξη δυο υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2020.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/5/2019

Για την ακρίβεια τα 64 εκ. ευρώ θα βγουν από το ταμείο της Hyundai και τα υπόλοιπα θα τα καταβάλει η Kia. Η Hyundai Motor θα συνεργαστεί στενά με την Rimac Automobili για να αναπτύξουν μια ηλεκτρική έκδοση ενός σπορ αυτοκινήτου με τα σήματα της Hyundai N και ένα ηλεκτρικό fuel cell όχημα υψηλής απόδοσης. Σε πρώτη φάση τα μοντέλα αυτά θα παρουσιαστούν ως πρωτότυπα.

"Η Rimac είναι μια καινοτόμος εταιρεία με εξαιρετικές δυνατότητες και τεχνογνωσία σε ηλεκτρικά οχήματα υψηλής απόδοσης", δήλωσε ο Euisun Chung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor Group. "Τα βασικά της θεμέλια και η τεράστια εμπειρία της από τις συνεργασίες της με τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε συνδυασμό με την τεχνολογική πρόοδο της, ανάγει την Rimac ως ιδανικό συνεργάτη για εμάς».

Από την πλευρά του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rimac Automobili, Mate Rimac, δήλωσε: «Είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι από το όραμα και την αποφασιστική πρωτοβουλία του ομίλου Hyundai Motor Group. Πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνολογική συνεργασία θα δημιουργήσει πολύ μεγάλη αξία για τις εταιρείες μας και τους πελάτες μας. Η Rimac εξακολουθεί να είναι μια νέα και σχετικά μικρή αλλά ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία. Στην Hyundai Motor Group βλέπουμε έναν ισχυρό συνεργάτη και επενδυτή τεχνολογίας και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα μας καθιερώσει ως τον κορυφαίο προμηθευτή εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων».