Hyundai Veloster N TCR… με αγωνιστική περιποίηση!


Η κορεατική εταιρία συνεχίζει να ενισχύει την σπορ εικόνα της παρουσιάζοντας στο Detroit μία αγωνιστική έκδοση του Veloster.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/1/2019

Το αγωνιστικό Veloster N TCR προορίζεται για τις πίστες και συγκεκριμένα για το πρωτάθλημα IMSA Michelin Pilot Challenge στο οποίο θα κονταροχτυπηθεί με εξίσου αξιόλογα αυτοκίνητα όπως είναι τα Audi RS3 LMS TCR, Honda Civic Type R TCR και Volkswagen Golf GTI TCR. Η Hyundai επισημαίνει πως το 85% των βασικών συστατικών προέρχονται από το πετυχημένο i30 N TCR.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο αναβαθμισμένος δίλιτρος τετρακύλινδρος turbo από το i30N που με τις κατάλληλες περιποιήσεις του αγωνιστικού τμήματος αποδίδει 354 PS και 450 Nm ροπής. Η ισχύς περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου με έξι σχέσεις.

Φυσικά υπάρχει ένα πλήρες αεροδυναμικό πακέτο με μεγάλα σπόιλερ, διαχύτες και την δεδομένη πίσω πτέρυγα, καθώς και 18άρες ζάντες της Braid τις οποίες «φρενάρουν» εξαπίστονα μπροστά Brembo με δίσκους 380 mm (και 278 mm πίσω). Η ανάρτηση έχει ρύθμιση για πίστα ενώ στο εσωτερικό υπάρχει roll-cage. Το Veloster N TCR κοστίζει στις ΗΠΑ περίπου 135.000 ευρώ και οι παραδόσεις ξεκινούν τον Μάρτιο.

«Το Veloster είναι ιδανικό για την συμμετοχή μας στο Pilot Challenge της IMSA Michelin καθώς επεκτείνουμε την παρουσία μας στους αγώνες», σχολίασε ο Dean Evans, αντιπρόεδρος του Marketing για την Hyundai Motor America. «Τα ολοκαίνουργια Veloster και Veloster N είναι απολαυστικά και διασκεδαστικά αυτοκίνητα και είμαστε ενθουσιασμένοι που τα παρουσιάζουμε για την Βόρειας Αμερική. Το 2018, κερδίσαμε το πρωτάθλημα του κατασκευαστή, οπότε είναι εξαιρετικό να επιστρέψουμε στους αγώνες με ένα τόσο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο».