Ιάπωνας διαλύει μια σπάνια McLaren Speedtail


Μια Speedtail λιγότερη μετρά η McLaren μετά και το ατυχές πέρασμα του βρετανικού supercar από τα χέρια ενός Ιάπωνα εκατομμυριούχου.

  • 9/11/2020

Με άδοξο τρόπο ολοκληρώθηκε η επίσκεψη ενός… ζάμπλουτου Ιάπωνα στη γνωστή πίστα του Fuji καθώς λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στην πίστα με την σπάνια McLaren Speedtail, αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει με λαβωμένη αυτοπεποίθηση και την υποχρέωση να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκάλεσε η σύγκρουση του βρετανικού sportscar με τα… τσιμεντένια όρια της πίστας.

Τα κρύα ελαστικά σε συνδυασμό με την υγρασία του οδοστρώματος έβαλαν δύσκολα στον Ιάπωνα χειριστή του υβριδικού supercar η απόδοση του οποίου φτάνει τους 1.050 ίππους, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να προσκρούσει με ταχύτητα σε τσιμεντένιο τοιχίο.

Κρίνοντας από τις φωτογραφίες, οι ζημιές που υπέστη η λευκή McLaren Speedtail με τον αριθμό 23 στο σασί είναι εκτεταμένες όχι όμως μη αναστρέψιμες, συνεπώς το πιθανότερο είναι ότι το σπάνιο supercar πρόκειται να επιστρέψει και μάλιστα σύντομα στην ενεργό δράση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά το δυσάρεστο συμβάν με την καταστροφή της McLaren Speedtail, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν πτοήθηκε περνώντας στο τιμόνι μιας McLaren Senna.