Ιδού το Audi Skysphere concept, ένα roadster από το μέλλον!


Αυτό είναι το Audi Skysphere, το ηλεκτρικό concept car που υπόσχεται πως θα είναι το μέλλον της αυτοκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: AUDI MEDIACENTRE
  • 12/8/2021

Το Skysphere είναι ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό concept car από την Audi.

Είναι ένα ηλεκτρικό roadster, που είναι εξοπλισμένο με λογισμικό που επιτρέπει αυτόνομη οδήγηση, ενώ διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά grand tourer, με την άνεση αλλά και τις επιδόσεις στο επίκεντρο.

Είναι προϊόν του Audi Design Studio στο Malibu, με τον Gael Buzyn και την ομάδα του να επιμελούνται κάθε λεπτομέρειά του. Έχει αντλήσει έμπνευση από το Horch 853, ένα roadster της δεκαετίας του '30, με αρκετές φουτουριστικές πινελιές.

Εξωτερικά, δεσπόζουν τα «φουσκώματα» στα φτερά και η χαρακτηριστική μάσκα, με φώτα LED και αρκετά μεγάλη κλίση στο παρμπρίζ. Η οροφή είναι αποσπώμενη, κι όταν απουσιάζει, το κενό που μένει ανοιχτό είναι αρκετά μικρό για τη διθέσια καμπίνα.

Ένα από τα ιδιαίτερα στοιχεία αυτού του concept είναι το ρυθμιζόμενο μήκος του μεταξόνιου, που μπορεί να μεγαλώσει κατά 250 χιλιοστά, προσαρμόζοντας στοιχεία στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Κάπως έτσι, το Skysphere μπορεί να φτάσει τα 4,94 μ. στο Sport και τα 5,19 μ. στο GT mode, με πλάτος 2 μ. και ύψος 1,23 μ.

Σε ό,τι αφορά το powertrain, το Skysphere τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 624 ίππων και 750 Nm ροπής.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 80 kWh, και είναι τοποθετημένη πίσω από την καμπίνα, ενώ μπορούν να προστεθούν κι άλλα μέρη σε αυτήν, αυξάνοντας την αυτονομία πάνω από τα 500 χλμ. Το συνολικό βάρος του οχήματος ανέρχεται έτσι στα 1800 κιλά, με κατανομή 40-60 πίσω.