Ιδού το νέο Subaru Solterra, ένα ηλεκτρικό SUV


Η Subaru αποκάλυψε επίσημα το νέο Solterra με τη μορφή teaser φωτογραφιών. Τι γνωρίζουμε για το αμιγώς ηλεκτρικό ιαπωνικό SUV που αναπτύχθηκε από κοινού με την Toyota.

  • 31/8/2021

Η Subaru έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Solterra, του αμιγώς ηλεκτρικού SUV που αναπτύσσει από κοινού με την Toyota. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που βασίζεται στην παγκόσμια ηλεκτρική πλατφόρμα e-Subaru, η οποία αναπτύχθηκε από κοινού με την αρθρωτή πλατφόρμα e-TNGA της Toyota.

Το πλήρως ηλεκτρικό SUV της Subaru έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει παγκόσμια την επόμενη χρονιά. Το όνομα “Solterra” δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λέξεις ” Sol” και “ terra”, τις λατινικές λέξεις αντίστοιχα για τον «Ήλιο» και τη «Γη». Η Subaru έδωσε αυτό το όνομα στο ηλεκτρικό της όχημα προς αναγνώριση της μητέρας φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της.

Το Solterra θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των SUV της Subaru, δηλαδή των Subaru XV, Forester, Outback και Ascent και θα βγει στις αγορές της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης και της Κίνας περίπου στα μέσα του 2022.

Η πλατφόρμα e-Subaru θα υποστηρίζει πισωκίνητα, προσθιοκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα, που θα εξοπλίζονται με μια μεγάλη γκάμα μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων που θα ταιριάζουν σε διάφορους τύπους οχημάτων.

Στην περίπτωση του Solterra, το ιαπωνικό μοντέλο θα είναι τετρακίνητο με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και συνδυαστική απόδοση κοντά στους 280 ίππους, με την μπαταρία του να προσφέρει μέγιστη αυτονομία της τάξης των 500 χιλιομέτρων.

Αν τώρα σχεδιαστικά σας φαίνεται τρομερά οικείο, δεν έχετε άδικο. Είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το concept Toyota bZ4X που αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος. Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες συνεργάζονται πολύ στενά τελευταία, όπως συνέβη και με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των σπορ μοντέλων Toyota GR 86 και Subaru BRZ.

Τόσο το Solterra, όσο και το Toyota bZ4X φέρουν την τεχνολογία τετρακίνησης της Subaru και ηλεκτροκινητήρες της Toyota.