Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με leasing: Όλες οι προσφορές της ελληνικής αγοράς


Οι εταιρείες χρονομίσθωσης αυτοκινήτων προσφέρουν πλέον τη δυνατότητα να έχει κάποιος ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο για τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησής του. Μια λύση που προσφέρει πλεονεκτήματα, στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/12/2020

Ας αναφερθούμε σε μία τάση της Αυτοκινητοβιομηχανίας η οποία άρχισε να εμφανίζεται εντονότερα την τελευταία πενταετία και αφορά στην αλλαγή μιας «δομικής» αντίληψης των υψηλόβαθμων στελεχών των εταιρειών του κλάδου. Η συνειδητοποίηση ότι πλέον δεν έχει όφελος γι’ αυτές η αέναη αύξηση του όγκου πωλήσεων και της μακρόχρονης ιδιοκτησίας ενός οχήματος.

Σταδιακά, άρχισαν να στρέφονται προς την προώθηση της ιδέας για την «απλή» χρήση του αυτοκινήτου και της αλλαγής του σε συντομότερο χρονικό διάστημα, συγκριτικά. Με την επικράτηση της τάσης των εξηλεκτρισμένων και –κυρίως– των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, πολλοί υποψήφιοι αγοραστές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να χρησιμοποιούν ένα τέτοιας τεχνολογίας όχημα στην καθημερινότητά τους. 

Η χρονομίσθωση ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου είναι μία λύση. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα, προσφέρουν ήδη μοντέλα διαφόρων εταιρειών με τους όρους που ισχύουν για όλα τα υπόλοιπα. Βεβαίως, προς το παρόν, δεν υπάρχει η πληθώρα επιλογών όπως στα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Όμως, έχει δημιουργηθεί ένας ικανός αριθμός μοντέλων τα οποία ανήκουν στις εμπορικότερες κατηγορίες της αγοράς και μπορούν να καλύψουν τις μεταφορικές ανάγκες και αισθητικές προτιμήσεις των ενδιαφερομένων. 

Ποια είναι τα οφέλη της χρονομίσθωσης;

Οι εταιρείες που προσφέρουν χρονομίσθωση οχημάτων εφαρμόζουν την ίδια πολιτική και για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, όπως ισχύει για ένα συμβατικό. Έτσι, για παράδειγμα, ο ιδιώτης ή μια εταιρεία, δεν χρειάζεται να διαθέσει ή να δεσμεύσει κάποιο σημαντικό αρχικό κεφάλαιο για την αγορά αυτοκινήτου, πληρώνει ένα σταθερό μηνιαίο μίσθωμα για τη χρήση του οχήματος, έχει ασφαλιστική κάλυψη, όπως και οποιαδήποτε άλλη παροχή προσφέρει κάποια από τις εταιρείες χρονομίσθωσης οχημάτων. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα καλύτερο, μεγαλύτερο ή πιο πολυτελές όχημα από αυτό που θα αποκτούσε σε περίπτωση αγοράς του, δεν χρειάζεται να νοιάζεται για το κόστος συντήρησης ή επισκευής σε περίπτωση ζημιάς, ή κλοπής, ενώ δύναται να αλλάξει το αυτοκίνητο που έχει επιλεχθεί με ένα άλλο καινούργιο στο τέλος της συμφωνηθείσας χρονικής διάρκειας.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με leasing

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ελληνικές αντιπροσωπείες προσφέρουν πλέον έναν ικανό αριθμό επιλογών για αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Όμως, στην περίπτωση που θελήσουμε να έχουμε κάποιο από αυτά με χρονομίσθωση πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μπορούμε να επωφεληθούμε και από την επιδότηση που προβλέπει ο νόμος 4710/2020 για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης μέσω της δράσης «Κινούμαι ηλεκτρικά».

Αν το κάνουμε, δεν θα έχουμε την έκπτωση φόρου που προκύπτει από τον συνυπολογισμό του μισθώματος στα έξοδα μιας εταιρείας, ενώ θα έχουμε και την υποχρέωση αγοράς του αυτοκινήτου μετά το τέλος του προγράμματος χρονομίσθωσης.  Ας δούμε όμως ποιες είναι οι προσφορές που τρέχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και αφορούν στη μίσθωση αμιγώς ηλεκτροκίντητων μοντέλων.

Nissan LEAF

Η δεύτερη γενιά του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2011» έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις και ευρυχωρία. Στην εκδοχή του με την μπαταρία των 40 kWh και ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 150 PS, το LEAF απαιτεί μηνιαίο μίσθωμα 269 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, με προκαταβολή 25% του ποσού της λιανικής τιμής του (5.341 ευρώ χωρίς ΦΠΑ) και χρονική διάρκεια τεσσάρων ετών ή 20.000 km ανά χρόνο.

Peugeot e-208

Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του καινούργιου 208 έχει μπαταρία 50 kWh και μέγιστη ισχύ 136 PS (δηλαδή το σύστημα μετάδοσης που υπάρχει και στο Opel Corsa-e). Το μηνιαίο μίσθωμα για το e-208 είναι 207 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, με προκαταβολή 25% του ποσού της λιανικής τιμής του (6.700 ευρώ χωρίς ΦΠΑ) και χρονική διάρκεια τεσσάρων ετών ή 20.000 km ανά χρόνο.

Skoda Citigo-e iV

Η ηλεκτροκίνητη έκδοση του αυτοκινήτου πόλης της τσεχικής εταιρείαςέχει μπαταρία 36,8 kWh και ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 83 PS. Το μηνιαίο μίσθωμα είναι 167 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, με προκαταβολή 25% του ποσού της λιανικής τιμής του (3.653 ευρώ χωρίς ΦΠΑ) και χρονική διάρκεια τεσσάρων ετών ή 20.000 km ανά χρόνο. 

smart EQ fortwo

Το νέο μοντέλο πόλης της γερμανικής εταιρείας αναβιώνει έχει μηνιαίο μίσθωμα 195 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, με αρχική προκαταβολή 25% της λιανικής τιμής του και χρονική διάρκεια τεσσάρων ετών ή 80.000 km.

Volkswagen e-Golf

Προς το παρόν, διατίθεται η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση της προηγούμενης γενιάς του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου. Θυμίζουμε ότι αυτή έχει μπαταρίες χωρητικότητας 36,8 kWh και ο ηλεκτροκινητήρας του αυτοκινήτου αποδίδει 136 PS. Το μηνιαίο μίσθωμα είναι για το προηγούμενο e-Golf είναι 287 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, με προκαταβολή 25% του ποσού της λιανικής τιμής του (6.532 ευρώ χωρίς ΦΠΑ) και χρονική διάρκεια τεσσάρων ετών ή 20.000 km ανά χρόνο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τελευταία νέα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα και στον κόσμο

Γιατί ένα ηλεκτρικό όχημα απαιτεί ειδικά ελαστικά

Πέντε προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αξίζει να αγοράσεις

Όλες οι νέες τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την επιδότηση

Τα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση. Όσα προβλέπει το νομοσχέδιο