Ηλεκτρική επίθεση έρχεται από την Κορέα!


H κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία του Hyundai Motor Group ετοιμάζει μια μεγάλη επίθεση με στόχο την κατάκτηση της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/1/2021

Ήδη η Hyundai έχει ανακοινώσει την πλατφόρμα E-GMP, η οποία έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του κορεατικού ομίλου. Κάτι που σημαίνει πως από φέτος θα δούμε νέας γενιάς ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τα σήματα τόσο της Hyundai, όσο με της Kia και της Genesis.

Σχετικά με την πρώτη ήδη έχουμε γράψει για τα πρώτα στοιχεία που διέρρευσαν για το ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής που θα βασιστεί στο πρωτότυπο 45 με την ονομασία Ioniq 5. Από την άλλη, η Kia ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέσα στην εβδομάδα το σχετικό της πλάνο, μαζί με το νέο της λογότυπο, όπως είχαμε αποκαλύψει σε σχετικό μας άρθρο.

Ταυτόχρονα, οι Κορεάτες ανακοίνωσαν και ένα νέο ηλεκτρικό με τα σήματα της Genesis, το οποίο πιθανότατα θα δούμε και στην Ευρώπη. Συνολικά, ο όμιλος θα λανσάρει μέσα στο 2021 τουλάχιστον τρία ολοκαίνουργια μοντέλα μηδενικών ρύπων που θα βασίζονται στην πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular Platform) με τις top εκδόσεις να έχουν πάνω από 500 km.

«Με τo λανσάρισμα των νέων μοντέλων που θα έχουν ως βάση την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων E-GMP, σκοπεύουμε να παρέχουμε ελκυστικά φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές κινητικότητας που αντικατοπτρίζουν κατάλληλα τις διαφορετικές προτιμήσεις και τις ανάγκες των πελατών σε πιο λογικές τιμές», δήλωσε ο πρόεδρος του κατασκευαστή Euisun Chung.