Ηλεκτρική και η Mercedes G-Class


Ακόμα και το πιο διάσημο hardcore μοντέλο στην γκάμα της Mercedes δεν θα αποφύγει ούτε και αυτό την ενσωμάτωση μιας ηλεκτρικής υποβοήθησης αν θέλει να επιβιώσει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/11/2019

Τα λόγια για την G-Wagen είναι περιττά. Το πιο εμβληματικό τετρακίνητο του πλανήτη συνεχίζει απτόητο την μοναχική του πορεία, έστω και αν στην τελευταία του γενιά έχει κάνει αρκετές "επιβατικές" παραδοχές, χωρίς όμως να χάσει τον hardcore χαρακτήρα του.

Το επόμενο βήμα όμως για την επιβίωση του και στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του θα είναι και το πιο δύσκολο. Στην Mercedes δεν κρύβουν ότι υπήρχαν σκέψεις για την διακοπή της παραγωγής της. Όμως και εδώ την λύση όπως φαίνεται θα δώσει η ηλεκτροκίνηση.

Και δεν μιλάμε πλέον για φήμες αλλά για επίσημη απόφαση του αφεντικού της εταιρίας Ola Kallenius, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η επόμενη ημέρα της G-Class θα την βρει με κάποιας μορφής ηλεκτρική υποβοήθηση.

Η εκδοχή αυτή θα είναι μέρος της υπομάρκας EQ με τα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes, για την οποία η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει ένα τεράστιο ποσό 11 δισεκατομυρίων ευρώ για την ενδυνάμωσή της. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 2022 η Mercedes θα έχει 10 διαφορετικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά.

Πάντως, όσοι παρακολουθούν την G-Class από κοντά, γνωρίζουν ότι μία αυστριακή εταιρία, που ανήκει στον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έχει ήδη σε περιορισμένη παραγωγή μία ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου, με μπαταρία των 80 kWh, 490 άλογα και 0-100 σε 5,6 δευτερόλεπτα. Όπως βλέπουμε υπάρχει... ζωή και μετά την ηλεκτροκίνηση.